Campanie de împădurire în judeţul Galaţi. Prefectura iese la plantat copaci

Campanie de împădurire în judeţul Galaţi. Prefectura iese la plantat copaci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că încă mai suntem în Luna Plantării Arborilor, vineri, 12 aprilie, peste 300 de persoane, angajaţi ai Instituţiei Prefectului şi ai serviciilor publice deconcentrate, vor planta puieţi pe un teren de pe raza comunei Tuluceşti, lângă Grădina Zoologică. Până acum, peste o mie de elevi din 30 de şcoli şi licee din judeţ au participat la acţiuni similare, iar sâmbătă, 40 de angajaţi ai Selgros li se vor alătura silvicultorilor gălăţeni.

Potrivit Instituţiei Prefectului, în această primăvară, în judeţul nostru se fac regenerări naturale pe o suprafaţă de 309 ha şi regenerări artificiale pe 211 ha. Peste 60 la sută din suprafeţele pe care se fac regenerări artificiale sunt în zona dig-mal a râului Siret, unde se folosesc în special puieţi din specii rezistente la regimul de inundaţii, cum sunt plopul alb, plopul negru, plopul euro-american şi salcia. În restul zonelor, se utilizează salcâm, glădiţă, stejar brumăriu, gorun, frasin, jugastru, arţar şi diverse specii de arbuşti. Şi cum în campania de împăduriri din această primăvară se vor planta peste un milion de puieţi e loc pentru toţi cei care vor să se implice.

„Aşteptăm alături de noi orice instituţii, organizaţii neguvernamentale sau societăţi comerciale, îi aşteptăm pe toţi gălăţenii care doresc să se implice în aceste acţiuni, care sunt în esenţă o sărbătoare a naturii,” ne-a declarat prefectul judeţului Galaţi, Emanoil-Cătălin Bocăneanu.

Citit 1904 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2013 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.