Trei gălăţeni au fost depistaţi cu gripă. Alte peste 2.000 de persoane au ajuns la medic

Trei gălăţeni au fost depistaţi cu gripă. Alte peste 2.000 de persoane au ajuns la medic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 2.400 de gălăţeni cu viroze respiratorii au apelat la medic în săptămâna 1-7 aprilie. Dintre aceştia, 142 au avut nevoie de internare, din cauza formelor mai severe de boală. Grupa de vârstă cea mai sensibilă este alcătuită din preşoclari şi şcolari, unde au fost înregistrate 957 de cazuri.

Şi infecţiile de la nivelul plămânilor au îmbolnăvit aproape 400 de persoane, ceea ce înseamă o creştere cu 20 de procente faţă de numărul cazurilor semnalate în săptămâna 25-31 martie. 151 dintre aceşti pacienţii cu pneumonie au avut nevoie şi de spitalizare.

În cazul altor trei gălăţeni, dintre care doi tineri de 20 şi 29 de ani, Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului gripal. “În două cazuri este vorba despre infecţia cu virusul AH1, în vreme ce tânărul de 20 de ani a fost infectat cu tulpina de tip B a virusului gripal. Starea pacienţilor este bună în momentul de faţă. Deşi, în mod normal, numărul infecţiilor respiratorii ar trebui să scadă în această perioadă, variaţiile de temperatură din ultima vreme au generat o sporire a numărului celor bolnavi”, spune dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. De la începutul actualului sezon rece, 17 gălăţeni au fost diagnosticaţi cu gripă.

Citit 935 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2013 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.