Îşi permit gălăţenii carnea de sezon?
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Îşi permit gălăţenii carnea de sezon?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu puţini sunt gălăţenii care spun că fără carne de miel de masă - adică fără un borş şi o friptură - nu simt că a venit Paştele. Alţii, însă, sunt de părere că cel mai mare praznic al creştinătăţii poate fi savurat şi fără carnea de sezon. Un punct de vedere universal acceptat de toţi cei cu care am vorbit ieri: carnea e cam scumpă în acest an! Mulţi oameni sunt, însă, de părere că mielul tăiat de cioban la stână e parcă mai de încredere decât cel care şi-a găsit sfârşitul în abator.

"Deocamdată e cam scump, din câte văd eu. Dar până la Paşti o să-mi cumpăr şi carne de miel. În fiecare an trebuie să procedez aşa. Îmi permit, că jumătate din familia mea e plecată la muncă în străinătate. Altfel, cu pensia pe care mi-au dat-o după 38 de ani de muncă şi de cotizare, n-aş fi avut bani să-mi iau. Dacă aş găsi, aş avea încredere mai mare în carnea de miel pe care o taie un cioban decât în cea din magazine", ne-a declarat domnul Mandic (foto), pensionar în vârstă de 61 de ani.

"E scumpă carnea de miel, deocamdată. Cei mai mulţi dintre oamenii care vin la cumpărături, mai ales la piaţă, sunt pensionari care n-au putere de cumpărare mare. Oricum, eu nu cumpăr din magazin, îmi aduce cineva de la ţară. Mai degrabă am încredere în calitatea acelei cărni. Aşa am mâncat în fiecare an şi n-am murit. Dar trebuie să avem miel. Un borş, o friptură cu usturoi verde, un pahar de vin şi… a trecut Paştele”, ne-a declarat domnul Nicuşor, în vârstă de 72 de ani, pensionar.

"La preţul de acum, n-aş cumpăra miel. E prea scump, la 27 de lei. Acceptabil ar fi undeva la 20 de lei sau 22 de lei kilogramul. Când cumpăr, aleg numai din magazin. Ţin neapărat ca acea carne pe care o pun pe masă să fi fost văzută de medicul veterinar înainte să ajungă în galantar. Dar dacă preţul nu scade repede, vineri nu cred că mai cumpăr deloc miel. Dacă nu avem vreme să o pregătim până atunci, de ce să îmi mai pun soţia să muncească până sâmbătă seara, doar ca să fie carne de miel pe masă?", se întreabă domnul Gigi, pensionar în vârstă de 76 de ani.

 

Citit 751 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2013 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.