Al şaselea deces cauzat de A(H1N1)

Al şaselea deces cauzat de A(H1N1)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La începutul săptămânii a fost înregistrat încă un deces provocat de infectarea cu virusul noii gripe *

Potrivit doctorului Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, este vorba despre un bărbat de 43 de ani din Cavadineşti care fusese internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

„Pacientul care a fost găsit în urmă cu două săptămâni pe stradă prezenta şi alte afecţiuni cronice pulmonare şi cardiovasculare. Starea lui generală era gravă şi, din păcate, a survenit decesul”, a declarat directorul DJSP.

Aceasta este cea de-a şasea persoană răpusă de gripa nouă în decursul a două luni, cifra totală a infectărilor cu virusul A(H1N1) indicând în prezent 137 de cazuri.

Primul deces al unui pacient gălăţean survenit pe fondul îmbolnăvirii de gripă nouă a avut loc în prima jumătate a lunii decembrie. Era vorba atunci despre o pacientă în vârstă de 29 de ani care nu pare să fi suferit de boli asociate.

A urmat decesul unei alte femei, în vârstă de 49 de ani, care lucrase ca taxatoare de autobuz (fapt ce a avut darul să-i sperie puţin pe gălăţeni!).

Ulterior, s-a confirmat, post-mortem, infectarea cu A(H1N1) în cazul unui bărbat în vârstă de 54 de ani, a cărui stare de sănătate se deteriorase treptat.

A urmat decesul unei alte femei care venise la spital prezentând simptome severe de gripă şi pe care, în ciuda eforturilor, medicii n-au putut-o salva. 

Penultimul deces a survenit, pe data de 4 ianuarie a acestui an, în cazul unui tânăr de 24 de ani care a fost adus în stare destul de gravă din Bălăşeşti. Şi respectivului pacient complicaţiile i-au fost fatale. 

Citit 1351 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.