Campanie VL "Să-ţi pese de Galaţi!" Construcţii care urâţesc şi sufocă oraşul

Campanie VL "Să-ţi pese de Galaţi!" Construcţii care urâţesc şi sufocă oraşul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ’90 încoace au răsărit tot felul de garaje, chioşcuri şi construcţii improvizate care nu numai că ocupă spaţiul ce putea fi folosit pentru a fi construite parcări sau locuri de joacă, dar şi urâţesc şi sufocă străzile Galaţiului. Chiar de la începutul campaniei „Să-ţi pese de Galaţi”, una dintre cititoarele noastre, Iuliana C., a decis că trebuie să ia atitudine împotriva acestor "minuni" care au răsărit peste noapte şi care mai sunt şi lăsate în paragină, urâţind şi mai mult un oraş prăfuit şi învechit, în care monumentele se sting, dar stau în picioare construcţiile ridicate anapoda.

Iuliana C. ne-a trimis o fotografie cu o structură metalică din Micro 21, situată în preajma blocului E9, cu intenţia de a ne arăta o "construcţie" care nu se încadrează în peisaj, după cum ne-a spus chiar ea. „Poate-l ajută cineva pe proprietarul acestei improvizaţii să se hotărască s-o demoleze”, ne scria Iuliana C.

Mulţi dintre noi văd lucruri deranjante, dar prea puţini luăm atitudine, şi poate asta e problema cea mai grea a cetăţenilor, poate de asta nu se schimbă nimic.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, proprietarul deja a fost chemat la Poliţia Locală, pentru a prezenta documentele şi vom vedea ce va urma.

Reamintim că Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj stradal din cadrul Poliţiei Locale Galaţi, de la începutul anului, a întocmit procese verbale de contravenţie pentru un număr de 102 executanţi. Aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în sumă totală de 248.085 de lei şi au fost obligaţi să intre în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire sau, după caz, prin desfiinţarea construcţiilor şi împrejmuirilor, acolo unde acestea au fost amplasate pe domeniul public.

Citit 1755 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2013 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.