Se caută ambasadori pentru un mediu curat

Se caută ambasadori pentru un mediu curat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luna aceasta, o elevă din comuna gălăţeană Piscu şi-a reprezentat colegii din Galaţi la o înaltă reuniune pe teme ecologiste, găzduită de Ambasada Danemarcei la Bucureşti. Silvia Radu, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială nr.1 ”Dimitrie Luchian” Piscu a participat la lansarea oficială a Concursului „Tinerii Ambasadori împotriva schimbărilor climatice – mesaj pentru Copenhaga”. Într-un mesaj trimis pe adresa redacţiei noastre, eleva îi invită pe toţi tinerii din clasele V-VIII să se implice în această competiţie.

Patru tineri cu forţe proaspete

Concursul face parte dintr-un proiect derulat de Fundaţia Terra Mileniul III şi Asociaţia ALMA-RO, realizat cu sprijinul Reţelei de Acţiune pentru Climă-România (RAC-RO) şi cu susţinerea financiară a Ambasadei Danemarcei. Prima ediţie s-a desfăşurat în 2008, în parteneriat cu Ambasada Britanică la Bucureşti.

În perioada 3 martie – 14 aprilie 2009 are loc a doua ediţie a concursului naţional de campanii de conştientizare a schimbărilor climatice, create de elevi ai claselor V-VIII din România. Vor fi selectaţi patru Ambasadori care vor reprezenta România în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Materialele prezentate pot fi extrem de variate, de la pliante, desene, machete şi calendare până la fişiere PowerPoint, scurte filme şi tricouri.

Din juriul primei ediţii au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi ai Ministerului Educaţiei, dar şi simpli cetăţeni, care au putut vota cele mai reuşite campanii, pe site-ul ziarului „Jurnalul Naţional” - unul dintre principalii susţinători ai proiectului. Din partea societăţii civile, s-a implicat activ organizaţia gălăţeană „Prietenii Pământului”, reprezentată de Ion Zamfir, partener în cadrul acestui proiect.

„Vreau să precizez că, anul trecut, colegul meu, Gelu Muscă, îndrumat de doamna profesoară Anişoara Vrînceanu, a luat locul I la etapa judeţeană a acestui concurs, ceea ce mi-a dat curajul şi ambiţia de a mă înscrie şi eu”, ne-a mai transmis, în mesajul său, Silvia Radu.

Mai multe detalii despre concursul la care tânăra îi invită pe colegii să ia parte se află pe pagina de internet a competiţiei, la http://rac-ro.ngo.ro/concurs.

Citit 876 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.