Inaugurarea Centrului multifuncţional de pe strada Zimbrului: Casă provizorie pentru tinerii în dificultate

Inaugurarea Centrului multifuncţional de pe strada Zimbrului: Casă provizorie pentru tinerii în dificultate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, Primăria municipiului Galaţi a inaugurat Centrul social multifuncţional pentru tineri aflaţi în situaţii de risc, situat pe strada Zimbrului. Centrul, realizat prin Programul pentru tinerii aflaţi în situaţii de risc, componentă a Proiectului privind Incluziunea Socială, Partea a III-a, finanţat de Banca Internaţionala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, a avut o finanţare de 1.661.568 de lei. În cele 12 apartamente cu o cameră, 30 de tineri, proveniţi din centre de plasament din municipiul Galaţi, care îşi caută un loc de muncă, vor putea beneficia, pe o perioadă determinată, de găzduire. Tinerii care vor sta în Centru vor avea parte de servicii de reinserţie socială şi dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă.

„Vor fi cazaţi temporar, pe o perioadă de sprijin. Încercăm să îi integrăm în societate, să le găsim un loc de muncă şi un nou aşezământ, pentru că acesta este doar temporar. Câteva săptămâni, luni”, a explicat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.

Concursul de adjudecare a postului de director la acest centru este în derulare, iar noul director va stabili împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială criteriile după care se vor desfăşura activitatea aici.

„Este nevoie de foarte multe centre, nu numai de acesta, pentru că problemele sunt multe şi reale în Galaţi. Din păcate, văd că ne transformăm tot mai mult într-un oraş cu oameni cu multe probleme sociale. Locurile de muncă sunt în scădere masivă şi rapidă şi trebuie să intervenim neapărat”, a mai spus primarul Marius Stan.

Citit 4041 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iunie 2013 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.