Zonele verzi, un punct promiţător pe harta cartierului Mazepa

Zonele verzi, un punct promiţător pe harta cartierului Mazepa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Binecuvântaţi" de autorităţi cu palmieri, leandri şi trandafiri, gălăţenii din Mazepa nu s-ar supăra dacă ar avea şi nişte băncuţe trainice de pe care să se poate bucura în voie de frumuseţea florilor

* Locatarii din zonă ar vrea ca Primăria să dea undă verde oamenilor gospodari să amenajeze grădini frumoase, cu flori şi copaci, lângă blocuri


 

Orice s-ar spune, strada Brăilei bate, la acest moment, din punct de vedere al esteticului, orice alt colişor al Galaţiului. Nici nu e de mirare, veţi spune, atâta vreme cât este principala arteră a urbei. Poate cei mai binecuvântaţi de varietatea de flori şi arbuşti care înfrumuseţează spaţiul verde al arterei sunt gălăţenii care locuiesc în Mazepa, oaza colorată care desparte cele două sensuri ale străzii Brăilei fiind suplimentată de zonele verzi dintre blocurile R1 şi R4 şi, mai nou, de salcâmii amplasaţi pe esplanada complexului Potcoava.

”Unii ziceau că palmierii din zona băncilor sunt ”tichia de mărgăritar” a chelului”. Acum, integraţi în zonă, alături de leandri şi alte plante, parcă sunt acolo dintotdeauna. În plus, ”plantaţia de salcâmi” de la Potcoava a schimbat total zona. Specia este rezistentă la secetă şi împreună cu gazonul din ghivece arată superb”, este de părere Petre Chiru.

Şi totuşi....

Cum la noi nimic nu poate fi bine de la cap la coadă, rămâne un ghimpe care le strică confortul vizual gălăţenilor care locuiesc în Mazepa. Dacă plimbarea pe trotuarele ciuruite nu le conferă nicio plăcere, măcar câteva minute de relaxare pe o bancuţă în parc sau la marginea trotuarului parcă ar fi binevenite. E greu de realizat şi asta însă, pentru că, pe lângă faptul că sunt destul de puţine numeric, băncuţele sunt vai de ele.

”Băncile erau vechi de când parcul. Asta e una. Dar nu înţeleg de ce au scos băncile de fier şi le-au înlocuit cu altele din lemn, care nu sunt deloc rezistente. Mai vrei să te opreşti, să stai puţin la aer, mai ales că aici sunt majoritatea care stau la bloc, dar n-ai cum. Nu mai punem la socoteală că băncile de lemn, puţine cum sunt, s-au mai şi stricat, au luat-o într-o parte”, afirma Constantin Călinescu.

Şi oamenii pot face câte ceva

Un exemplu elocvent al faptului că sunt gălăţeni care nu aşteaptă ca doar autorităţile să le amenajeze spaţii verzi îl reprezintă cazurile de la blocurile B1 sau BR 16. Oamenii au pus mână de la mână şi şi-au amenajat frumos împrejurimile blocurilor, dar cu frică, de teamă să nu primească amenzi.

”A fost o idee foarte bună de a împrejmui grădinile aflate de-a lungul lui BR 16. E un gard frumos, uniform şi îngrijit pe măsură. Îmi mai place şi o grădină amenajată în spatele blocului B1 de pe Roşiori. Este o frumuseţe! Primăria ar trebui să încurajeze amenajarea acestor spaţii de către locatarii blocurilor şi nu să îi amendeze!”, conchide optimist Petre Chiru.

Citit 1423 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iunie 2013 15:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.