Cele mai neobişnuite muşcături suferite de gălăţeni în 2012

Cele mai neobişnuite muşcături suferite de gălăţeni în 2012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă lipsa vaccinului antirabic de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi este o chestiune cât se poate de serioasă, unii pacienţi care apelează la serviciile instituţiei sanitare de Bariera Traian vin aici cu poveşti cel puţin hazlii. Astfel, anul trecut, un pacient a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a pierdut lupta cu un cocoş.

Printre cazurile ieşite din comun se mai numără şi cele ale pacienţilor muşcaţi de lilieci, veveriţe sau hamsteri. Imprudenţa era să-l coste viaţa pe un bărbat care s-a apropiat prea mult de cuşca leilor la Grădina Zoologică. Din fericire, el a scăpat doar cu o zgârietură pe braţ, destul de adâncă.

Aşa cum era şi de aşteptat, câinii au fost cei care le-au provocat cele mai multe muşcături gălăţenilor, 1.066. Urmează apoi pisicile, cu 170 de cazuri, caii cu 17 şi şobolanii cu 14. Tot în 2012, trei gălăţeni au aflat pe propria piele cât de dureroasă este şi muşcătura de porc. La colecţia de mai sus se adaugă şi o muşcătură de şarpe, din fericire, neveninos, precum şi una de măgar.

Invazia vulpilor

Dacă în 2012 o singură persoană a fost muşcată de vulpe, doar în primul trimestru al anului în curs au fost semnalate şase astfel de cazuri. „Situaţia se explică prin faptul că vulpile s-au înmulţit simţitor în ultimul an, fapt ce le face ca în căutare de hrană să se apropie foarte mult de aşezările umane”, a explicat directorul DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea. Pe lângă cele şase muşcături de vulpe, în primele trei luni ale anului, la Spitalul de Boli Infecţioase au mai ajuns 173 de persoane muşcate de câini, 23 muşcate de pisici şi câte o muşcătură de dihor şi şobolan.

Citit 2105 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2013 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.