Sărbătoarea Tinereţii de la Buciumeni. Mii de pelerini, la ospăţul credinţei
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Sărbătoarea Tinereţii de la Buciumeni. Mii de pelerini, la ospăţul credinţei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Câteva mii de pelerini şi-au îndreptat paşii, ieri, spre Mănăstirea „Buciumeni”, unde s-a prăznuit sărbătoarea „Sfintei Treimi”. La chemarea Arhiereului Dunării de Jos - Înalt Prea Sfinţitul Casian - au răspuns chemării aproximativ 1.000 de tineri, dintre cei mai buni elevi ai şcolilor din Galaţi şi Brăila, unii olimpici, alţii cu rezultate deosebite la religie.

Din anul 1985, unul dintre momentele aparte este, la Buciumeni, întâlnirea tinerilor şi a preoţilor în cadrul tradiţionalelor ”Dialoguri duhovniceşti”. Dezbaterile din anul mântuirii 2013 s-au concentrat asupra importanţei, în viaţa noastră de creştini, a reformelor Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, începând cu anul 313, când religia creştină a devenit ”religie legală”, iar Crucea însemnul Imperiului Bizantin. În atenţia participanţilor au fost şi viaţa şi lucrarea părintelui Dumitru Stăniloae (1903-1993), cinstit în acest an în sfintele biserici, potrivit hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În prima parte a zilei, la Altarul care numără 411 ani de existenţă, s-au întrecut în cântare preoţii, creştinii şi, deopotrivă, păsările din pădurea de tei a Buciumenilor. În contextul întâlnirii cu tinereţea, liceenii s-au bucurat de cuvântul de întărire al Ierarhului locului, dar şi de răspunsurile,  ”în cheie creştină”, la întrebările şi neliniştile vârstei, soluţii ce au menirea de a-i ghida pe drumul anevoios al vieţii.

Ospitalitatea Prea Sfintei noastre Treimi - şi a obştii conduse de maica stareţă Macrina Humă - a avut darul de a le oferi pelerinilor şi posibilitatea de a sta la masa dragostei şi de a gusta, la ospăţul credinţei, din bucatele pregătite de maicile de aici şi de ajutoarele lor.

Vom reveni, în pagina de Credinţă de sâmbătă, asupra atmosferei care domneşte la Mănăstirea Buciumeni şi care are darul de a ne ”înarma” cu dreapta cumpătare şi cu nemuritoarea tinereţe şi lumină a Prea Sfintei Treimi.

Citit 1797 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2013 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.