Sala de sport - plămânii unei şcoli de cartier

Sala de sport - plămânii unei şcoli de cartier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cine-a spus că omul sfinţeşte locul a avut dreptate. În câţiva ani, deşi a avut de luptat cu lipsa generală de fonduri pentru învăţământ, directorul Şcolii 34, Florin Cernat, a ştiut să profite de orice oportunitate.

„Trebuie să fi insistent şi să nu renunţi când îţi propui să faci ceva”, ne dezvăluie secretul prin care Şcoala 34 a ajuns să se numere printre puţinele unităţi dotate cu săli de sport. În anul 2000, a fost primul director care a depus memorii peste tot pentru construirea unei sălii. Era conştient că astfel  va reuşi să-şi ţină elevii cât mai departe de „preocupările din Micro 39”. Abia în 2004 a reuşit performanţa.

În prezent, sala este şi singura sursă de finanţare extrabugetară a unităţii. „Dintre cele 11 săli câte s-au construit atunci, cea de aici este cel mai bine întreţinută. O închiriem unor firme serioase, avem contracte cu echipa de baschet de la Oţelul, cu Jandarmeria şi Poliţia de Frontieră. Tot timpul am un om care supraveghează activitatea din sală”, susţine Florin Cernat.

Acesta mai povesteşte că a obţinut printre primii finanţarea pentru sală, ceea ce nu l-a împiedecat să fie şi singurul care s-a declarat nemulţumit de modul în care s-au făcut lucrurile:

„Întotdeauna am ţinut la principiul că, dacă te apuci să faci un lucru, fă-l cum trebuie. Proiectul a fost prost făcut. Au pus vestiarele şi toaletele la intrare, iar scaunele spectatorilor pe partea cealaltă”.

„În timpul meciului, spectatorii ar fi trebuit să treacă prin teren ca să meargă la toaletă. În plus, toate sălile de tip B, cum este aceasta, nu au dimensiunile standard. Ca urmare, nu pot fi folosite pentru competiţii, ci numai pentru antrenament. Dar ele au fost făcute la repezeală de PSD care pe vremea aceea a inaugurat fiecare sală de câte 4-5 ori, pentru că era perioadă electorală”.

Sala e într-adevăr păstrată cu sfinţenie, nu se vede că au trecut patru ani de când a fost dată în folosinţă, deşi se bucură de clienţi. „Cu banii din chiria sălii am cumpărat mobilier, draperii lamelare şi table noi, de calitate, în aproape toate sălile de curs. Tot din resurse extrabugetare am reuşit să  fac un laborator de biologie aşa cum mi-am dorit eu”, ne arată directorul alte beneficii ale sălii de sport.

Recunoaşte că se bucură nespus de faptul că şcoala a fost prinsă în  proiectul sălilor de sport, dar nu se poate abţine să nu-şi imagineze cum ar fi trebuit să arate dacă proiectul ar fi fost făcut cum trebuie.

Citit 833 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.