Importate atât din Occident, dar mai ales din ţările asiatice, terapiile alternative devin cunoscute şi în România, în număr din ce în ce mai mare. Şi popularitatea lor este în continuă creştere. Printr-un scurt sondaj de opinie am urmărit să aflăm cât de încrezători sunt gălăţenii în mijloacele terapeutice alternative şi dacă ar fi dispuşi să înlocuiască tratamentele medicale clasice cu cele provenite din medicina complementară.
Angela Stoica, 56 de ani, casnică: "Masajul medicinal este bun pentru sănătate, însă doar în combinaţie cu medicamentele de la medicul de familie. Eu nu aş avea încredere să mă tratez de o boală doar cu un anumit tip de masaj sau cu un alt fel de tratament <naturist>".
Raluca Ardeleanu, 20 de ani, studentă: "Cred că pentru siguranţă aş alege variantele clasice de tratament, chiar dacă de preferat ar fi cele alternative, pentru că nu au efecte adverse. Am auzit în ultimul tip de tot felul de tipuri de masaj, care mai de care mai exotic".
Viorica Antonescu, 57 de ani, pensionară: "Sunt de părere că ambele tipuri de tratamente sunt bune. Eu aş prefera ca pe lângă medicamentele sau tratamentele date de medic să urmez şi o terapie alternativă. Am rude care au făcut astfel şi s-au simţit mai bine. Totuşi, preţul unei astfel de şedinţe mi se pare puţin cam mare, având în vedere la ce venituri avem cei mai mulţi dintre noi".
Dumitra Albu, 52 de ani, agent curăţenie: "Eu am avut norocul ca fata mea să termine kinetoterapia şi am făcut mai multe feluri de masaj care, sincer, au avut un efect benefic".