Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

România riscă să piardă nu doar medicii şi asistenţii, ci şi pacienţii odată cu intrarea în vigoare în luna octombrie a acestui an a Directivei Uniunii Europene 24/2011, care obligă statul român să le ramburseze bani de tratament în alte ţări. Potrivit Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România (FSSR), migrarea pacienţilor înregistrează deja în vestul ţării cote alarmante, în condiţiile în care mii de români se tratează în spitalele din Ungaria, la Szeged, Gyula şi Debrecen, preferând să plătească din buzunar costul unor servicii medicale de calitate.
"În condiţiile în care directiva obligă statul român să le ramburseze bani de tratament procesul va capătă o amploare nemaiîntâlnită, lipsind nenumărate spitale de potenţiali pacienţi şi golind visteria Casei Naţionale de Asigurări Sociale de Sănătate. Acesta riscă să fie efectul Directivei UE nr. 24/2011 care va fi aplicabilă din octombrie anul acesta, dacă România nu reuşeşte să aplice un plan coerent de reformă pe zona sistemului de finanţare a sănătăţii şi pe cea a calităţii serviciilor medicale”, arată comunicatul transmis de FSSR. Directiva 24/2011 va pune astfel o presiune foarte mare pe sistemul sanitar românesc.

Citit 943 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iunie 2013 19:29

1 comentariu

  • postat de carmen Sâmbătă, 29 Iunie 2013 13:57 Link la comentariu
    0
    0

    Mi se pare normal sa migreze cautand tratament in alte tari.Mai ales,cand,vorbind din proprie experienta,medicii spun ca suntem perfect sanatosi,iar eu aveam cancer.Daca nu sunt in stare sa practice meseria sunt liberi sa si-o schimbe pentru ca intr-adevar spitalele vor ramane goale.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.