Efectele retrocedării din strada Bălcescu nr. 82: Mii de pacienţi ar putea să-şi schimbe drumul către medic
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Efectele retrocedării din strada Bălcescu nr. 82: Mii de pacienţi ar putea să-şi schimbe drumul către medic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recent, am primit la redacţie o sesizare vizavi de situaţia creată în legătură cu pacienţii unor cabinete medicale de pe strada Bălcescu. „Aproximativ 22.000 de asiguraţi de sănătate - care depind de serviciile celor 11 cabinete medicale individuale din strada Nicolae Bălcescu nr. 82 - sunt în confuzie. Cauza o reprezintă retrocedarea imobilului, în mai 2010, printr-o decizie a fostului primar. Noul proprietar doreşte să schimbe contractele de închiriere de la aceste cabinete, iar cei 11 medicii îşi pun serios problema că nu vor putea face faţă cheltuielilor cu chiria, cu personalul, întreţinerea, salubrizarea. De la amintita dată, medicii s-au adresat Primăriei Galaţi pentru a-şi rezolva problema cabinetelor medicale", ne-a spus Marinescu Gh. din Galaţi.

La faţa locului, am aflat, de la medicii chiriaşi că "iniţial, cu fostul proprietar - Primăria Galaţi - noi, medicii,  aveam concesiunea pe 10 ani, alţii pe 20 sau 30 de ani, în funcţie de vârsta de pensionare". În noile condiţii, medicii se tem că nu vor face faţă pretenţiilor legate de chirie.  "Ne-am adresat Primăriei Galaţi să ne sprijine pentru închirierea altor spaţii. Într-o comunitate, sănătatea a cel puţin 22.000 de oameni este, deopotrivă, o problemă medicală, dar şi socială”, au adăugat medicii.

În 27 mai 2013, printr-o adresă (nr. 23352), Primăria Galaţi răspundea că "nu dispune de niciun alt imobil, dar face demersuri pentru identificarea unor spaţii corespunzătoare amenajării de cabinete medicale, în vederea desfăşurării activităţii de asistenţă şi îngrijire medicală”.

Pentru că nu prea a existat înţelegere între noul proprietar şi medici, proprietarul a pus pe rol un proces pentru evacuare, cauza fiind amânată de instanţă până în septembrie. Până la urmă, proprietarul are dreptul să solicite chiria pe care o consideră corectă şi, între timp, a şi căzut la înţelegere cu patru cabinete, care au încheiat contracte de închiriere cu acesta. Ceilalţi medici sunt în tratative pentru găsirea altor spaţii, dar, deocamdată, toate funcţionează tot în imobilul din strada Bălcescu nr. 82. Rămâne de văzut pentru câtă vreme şi în ce condiţii.

Citit 2426 ori Ultima modificare Marți, 09 Iulie 2013 09:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.