Pentru cei care, din diverse motive, vara aceasta nu vor vedea nici muntele şi nici marea am întocmit un scurt ghid legat de cât ne costă să mâncăm în oraş în câteva dintre dintre cele mai populare restaurante gălăţene. Vorbim astăzi despre diversele sortimente de friptură.
Pe Faleza Dunării, zona preferată de gălăţeni în serile de weekend şi nu numai, terasele au preţuri similare. La restaurantul Nic Nic, o porţie de ceafă de porc costă 15 lei. Pieptul de porc pe grătar este un pic mai scump, 19 lei. Clienţii care vor ceva mai special pot alege frigărui haiduceşti (18 lei porţia), tochitură (23 de lei porţia) şi file de porc înăbuşit cu ciuperci şi usturoi (23 de lei). În meniu puteţi găsi şi mici, la preţul de 2,5 lei bucata. Pentru cine consideră prea "grea" carnea de porc, există şi pulpă de pui la preţul de 15 lei porţia.
La restaurantul Libertatea 2000, o porţie completă care include ceafă de porc gătită la grătar, garnitură, o salată la alegere şi pâine costă 25 de lei. Foarte căutat de clienţi este şi cotletul haiducesc cu sos de vin (15 lei). La capitolul carne de pasăre, o porţie de curcan cu sos gorgonzola şi ciuperci costă 25 de lei. La un preţ ceva mai piperat, 46 de lei, puteţi alege un muşchi de vită la grătar cu garnitură după pofta inimii.
Deşi e un restaurant cu specific pescăresc, la Malnaş găsiţi şi mâncăruri din carne de porc. Astfel, o porţie de ceafă de porc cu garnitură costă între 20 şi 25 de lei, în funcţie de preferinţele clientului. La meniul pe bază de carne de vită, preţurile variază între 35 şi 40 de lei. Specialităţile din carne de vită (gen rulade) au preţuri similare.
Tot în apropierea Falezei, la restaurantul Panoramic, o porţie completă cu friptură de porc costă între 23 şi 28 de lei. La carnea de pui, preţurile sunt similare. La cea de vită, în schimb, variază între 35 şi 41 de lei.
Peste stradă, la restaurantul Insula, o friptură de porc costă între 20 şi 32 de lei, în funcţie de garnitura aleasă şi de modul de preparare. O porţie simplă de ceafă cu porc, însă, costă 12 lei. La friptura de vită, preţurile sunt între 29 şi 45 de lei.
La restaurantul Dakota puteţi găsi cele mai multe feluri de friptură de vită, localul fiind recunoscut tocmai pentru acest lucru. Preţurile încep de la 32 şi merg până la 60 de lei. Puteţi mânca şi friptură de porc, la preţuri ce pornesc de la 25 de lei.
Tot pe Faleză, dar în apropiere de Trecere bac, la restaurantul Pescăruş, porţia de friptură de porc împreună cu garnitură costă 28 de lei. Preţul pentru friptura de vită porneşte de la 38 de lei.
Şi restaurantele din Ţiglina au preţuri foarte apropiate între ele. La Amadeus, spre exemplu, friptura de porc şi cea de pui costă 26,8 lei.