Persoanele cu dizabilităţi, în faţa indiferenţei/ Transportul public - cu rampă, fără rampă

Persoanele cu dizabilităţi, în faţa indiferenţei/ Transportul public - cu rampă, fără rampă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanul care a dovedit în repetate rânduri un spirit civic neobişnuit pentru aceasta ţară trage un nou semnal de alarmă pentru autorităţile gălăţene. Florin Cornel Diaconiţa are 35 de ani şi este imobilizat în scaunul cu rotile de la vârsta de un an, dar asta nu îl împiedică să fie un om foarte activ. Experimentează pe propria piele şi trage semnale de alarmă pentru a le veni în ajutor semenilor aflaţi în dificultate.

Semnal de alarmă pentru autorităţi

De data aceasta, Florin Diaconiţa a vrut să le arate autorităţilor că persoanele cu dizabilităţi au mari probleme cu transportul în comun. „De multe ori m-am lovit de această problemă. Cu maxi-taxi nu se poate circula, cu taxiul e mai greu, aşa că singura noastră variantă rămâne autobuzul. Dar ne întâlnim cu şoferi care nu coboară pentru a lăsa rampa de acces, cu care autobuzele sunt dotate, aşa că nu ne putem urca. Mi s-a întâmplat să fiu şi luat peste picior de un şofer când l-am rugat să mă ajute cu rampa”, ne-a povestit Florin.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 1959 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2013 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.