Sfaturi utile pentru concediul pe litoral. Ce creme sunt indicate și cum puteți preveni insolația

Sfaturi utile pentru concediul pe litoral. Ce creme sunt indicate și cum puteți preveni insolația
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alături de beneficiile unui concediu la mare, trebuie să ţinem seama de anumite reguli pentru ca vacanţa să nu se transforme într-un chin. Primul lucru de care nu trebuie să uiţi este loţiunea de protecţie solară. Pentru persoanele cu tenul deschis la culoare, cu multe aluniţe şi cu ochi albaştri, este recomandată o loţiune cu factor de protecţie 50. De asemenea, este recomandat ca pe cap să purtăm o şapcă sau o pălărie. Nu trebuie să ne lipsească nici ochelarii de soare. Nu cei cumpăraţi de pe tarabă, ci ochelarii luaţi din magazine specializate sau de la optica medicală.

De asemenea, medicii dermatologi spun că nu este recomandat să stăm pe plajă între orele 11.00 şi 17.00, deoarece creşte foarte mult riscul de apariţie a cancerului de piele. Nici toplessul nu este indicat, din cauza probabilităţii mai mari de apariţie a cancerului mamar.

De asemenea, din rucsacul pe care îl luăm cu noi pe plajă nu trebuie să lipsească apa. Cafeaua, ceaiul negru şi băuturile alcoolice nu sunt recomandate, pentru că duc la o deshidratare mai rapidă a organismului. Pentru cei care iubesc să stea mai mult în mare, este recomandată o cremă care rezistă la apă. Trebuie reţinut şi faptul că uleiul de măsline nu oferă protecţie împotriva razelor ultraviolete. Tot ce face acesta este să prevină uscarea pielii.

Citit 759 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2013 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.