Campanie VL "Eu vara nu dorm"/ Concediul perfect: O gură de cultură şi de aer curat în zona Sibiului

Campanie VL "Eu vara nu dorm"/ Concediul perfect: O gură de cultură şi de aer curat în zona Sibiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O zonă turistică în care farmecul peisajului montan şi nenumăratele vestigii istorice şi destinaţii turistice se alătură vechilor tradiţii, obiceiuri şi datini, într-o vacanţă numai bună pentru cei care s-au săturat de asfalt şi beton


Doar şi numai pentru Muzeul Satului „Astra”, situat în Dumbravă, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa sau pentru Muzeul Naţional Brukenthal se merită să mergeţi la în zona Sibiului. De aici aveţi posibilitate să vizitaţi şi alte obiective turistice aflate atât în oraş, cât şi în împrejurimi, în Munţii Făgăraş, sau pe Valea Lotrului.

Cazare se găseşte pentru toate gusturile şi buzunarele. Puteţi opta pentru un apartament – Garsoniera Grand Central 120 de lei pe noapte sau puteţi alege Hotelul Sibiu cu 60 de lei camera dublă. Dacă totuşi v-aţi săturat să staţi la bloc aveţi oferte la pensiuni. La Pensiunea Verena, plătiţi 80 de lei pe noapte, iar la Lazy Şelimbar – 90 de lei camera dublă. Cu 120 de lei pe noapte te poţi caza la Pensiunea Carmen, aflată la intrarea în oraş, care oferă jacuzzi exterior cu apă caldă pentru şase persoane, pe lângă alte servicii complementare – masaj, tenis de câmp, închiriere de biciclete. Cazare puteţi găsi şi cu 100 de lei, la Pensiunile – Nane, Artemis şi Magnolia, care oferă pe lângă camere, bucătării complet utilate, garaj şi grătar în curte.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Cum ajungem la Sibiu

Distanţa rutieră între Galaţi şi Sibiu este de 523 de kilometri, la 6 ore şi 20 de minute parcurşi cu maşina proprie. Dacă apelaţi la maxi-taxi, aveţi două variante din Galaţi: plecare la ora 6,00 sosire la ora 14,00 la Sibiu şi 15,30, din Galaţi, care ajunge la 23,00 la Sibiu. Preţul unui bilet este de 75 de lei.

Dacă transportul feroviar vi se pare mai sigur, aveţi posibilitatea să ajungeţi şi cu trenul, cu schimbare în Braşov. Plecarea din Galaţi este la 6,40. În Braşov se ajunge la 12,26, iar la 13,00 aveţi legătura spre Sibiu, unde ajungeţi la 15,38. Trebuie să ştiţi însă că o călătorie cu trenul Galaţi – Sibiu costă fix 102,70 lei, preţ întreg.

De la Sibiu la Cisnădie aveţi dimineaţa devreme, până în ora 7,00, curse din sfert în sfert de oră. După care frecvenţa este din oră în oră. Ultima cursă este la 23,30, iar prima la 5,15.

Spre Avrig, plecările din Sibiu sunt la 8,00; 10,30; 16,00 şi 20,15.

Citit 1201 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iulie 2013 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.