Lipsă de civilizaţie! Câine de rasă cu stăpân fără bun simţ
Foto: Foto: Ionuţ Popa

Lipsă de civilizaţie! Câine de rasă cu stăpân fără bun simţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit pe adresa redacţiei, de la un gălăţean preocupat de soarta semenilor săi, câteva fotografii, cu precizarea momentului când au fost făcute. Pe 28 iulie, la ora 19,00, pe când se plimba în zona Elicei, la Faleză, Ionuţ Popa a surprins un câine bând apă de la ţâşnitoarea de la baza taluzului pe care este situată Biserica Precista.

Dacă ar fi fost un câine vagabond, situaţia, deşi deranjantă, nu prea ar fi avut rezolvare, întrucât aceste animale nu au altă modalitate de a-şi potoli setea. Dar câinele din imagine, după câte se vede, este de rasă, e în lesă şi are stăpân. Şi, de asemenea, nu are nicio vină pentru situaţia creată. Stăpânul este cel care ar trebui să ştie că nu e nici firesc, nici legal să-i dea câinelui apă de la ţâşnitoarea de unde beau oamenii, întrucât există paraziţi şi boli care se pot transmite de la animal la om şi chiar dacă în mod firesc suportul tâşnitorii nu se atinge atunci când bei, există situaţii, mai ales în cazul copiilor, în care acesta poate fi atins în mod accidental.

O sticlă cu apă plată adusă de acasă sau chiar cumpărată de la chioşc ar fi rezolvat problema în mod elegant şi de bun simţ. Ca să nu mai vorbim că o simplă cutie de plastic goală, pe care să o ia de acasă, i-ar fi putut servi câinelui drept vas pentru apă.

Citit 3697 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2013 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.