Din inimă, o carte cu dedicaţie

Din inimă, o carte cu dedicaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Păstrează-ţi sufletul de copil, îndepărtează emoţia, munceşte cu tragere de inimă şi învaţă că nu există înfrângere”. Aşa sună dedicaţia pe care Irina Mocanu, un copil oarecare din Galaţi, a lăsat-o pe prima pagină a cărţii donate  Bibliotecii „V.A. Urechia”.

Alte aproximativ 400 de volume nou-nouţe, fiecare cu dedicaţia donatorului, cumpărate din economiile prichindeilor, au ajuns, în ultimele patru luni, la Secţia pentru Copii a bibliotecii.

Proiectul „Caravana Cărţii” şi concursul „Pot dărui şi eu o carte” au avut ecou în mai multe instituţii şcolare. Luni, în prima zi a manifestărilor prilejuite de Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, oaspeţii bibliotecii au fost micuţii care au dăruit cărţi în ultimele luni, elevii şcolilor nr. 29 «Sf. Ana», nr. 12 «Miron Costin», nr. 25 «Petru Rareş», nr. 16 «Nicolae Bălcescu», ai Colegiului Naţional «C. Negri» şi preşcolarii de la Grădiniţa «Parfumul Teilor».

Juriului, format din scriitoarea Cezarina Adamescu şi profesoarele Mirela Onescu şi Violeta Ionescu, i-a fost foarte greu să delibereze care dintre dedicaţii a fost cea mai frumoasă. Prin urmare, toţi participanţii au primit, ieri, câte un cadou.

Copiii pot face donaţii în continuare

Pe 23 aprilie, de Ziua Bibliotecarului, cărţile dăruite de copii vor ajunge la alţi tineri de vârsta lor, beneficiari ai Fundaţiei « Inimă de copil » şi tineri de la centrele de plasamanet. Până atunci, micuţii gălăţeni care nu au mai mult de 14 ani pot aduce în continuare, la Secţia pentru Copii, cel mai frumos cadou care s-ar putea face unui tânăr : o carte cu o dedicaţie.

Explicaţie foto: „Dăruindu-ţi această carte, am dobândit un prieten pe care îl voi ajuta mereu să călătorească în lumea minunată a poveştilor” – dedicaţia lui Răzvan şi a lui Dorin

Citit 20077 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.