Carte de muncă electronică, la purtător: Cardul Profesional European deschide uşi în ţările UE

Carte de muncă electronică, la purtător: Cardul Profesional European deschide uşi în ţările UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iată că am ajuns să avem şi Card Profesional European (CPE) - un fel de “carte de muncă electronică” la purtător. CPE poate fi eliberat, la cerere, oricărei persoane aflată în căutarea unui loc de muncă sau care are deja serviciu.

"Eliberarea se face de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, în mod gratuit şi constituie obiectul unui proiect naţional implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu SC Soft Business Union SRL, fiind o finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Este un proiect strategic şi vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO), prin introducerea unui sistem informatic complex ce are la bază cardul, ca instrument de autentificare”, ne-a spus Cezar Năstase, director executiv al AJOFM Galaţi.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii şi transparenţei serviciilor de ocupare oferite de SPO, atragerea de resurse umane şi îmbunătăţirea serviciilor de mediere a unor oferte de lucru pe piaţa muncii din Europa. CPE este un fel de “dosar” profesional personal, iar în momentul în care titularul se adresează unei agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, prin simpla citire a cardului se pot afla toate datele despre pregătirea şi disponibilităţile profesionale ale solicitantului, şomer sau nu. CPE prezintă avantajul că titularul de card, căutător de loc de muncă, nu mai cară după el fel de fel de acte, acestea fiind stocate în memoria electronică a CPE. Solicitantul are avantajul că poate deschide uşile oricărei agenţii de plasare a forţei de muncă din ţările Uniunii Europene, nu numai în România.

Procedura de emitere

În scopul eliberării cardului a fost achiziţionată la sediile agenţiilor din marile oraşe, inclusiv din Galaţi, aparatura necesară. “Cardul European Profesional se eliberează tuturor celor care sunt în căutarea unui loc de muncă sau sunt angajaţi. Pentru a intra în posesia CPE, solicitantul trebuie să se adreseze personalului nostru la sediul din Galaţi", precizează interlocutorul.

Necazul cel mare este că aici, la noi, locurile de muncă sunt la mare căutare şi perspective în roz bombon, pe piaţa muncii la Galaţi,  nu se întrevăd.

Pentru eliberarea CPE, cei interesaţi se pot prezenta la sediul AJOFM Galaţi din strada Domnească nr. 191, de luni până joi, între orele 8.00 şi 16.00, şi vinerea, de la ora 8.00 la 14.00.

Citit 3426 ori Ultima modificare Marți, 20 August 2013 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.