Protest fără ecou la Galaţi: Un "Nu" timid cianurilor de la Roşia Montană

Protest fără ecou la Galaţi: Un "Nu" timid cianurilor de la Roşia Montană
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Treizeci de persoane s-au adunat duminică în faţa Prefecturii Galaţi pentru a protesta vizavi de efectele exploatării aurului şi argintului de la Roşia Montană de către cei de la Gold Corporation


La Galaţi, toţi cei adunaţi au strigat „salvăm Roşia Montană”, dar au plecat după circa o oră. Ştefan Bădiţă, iniţiatorul acestei mici „revolte”, ne-a explicat că nu are autorizaţie, pentru că, deşi a depus documentaţia necesară la Primărie, nu a reuşit să o obţină în timp util. El ne-a spus că mişcarea de protest a început pe net, iar ieri întâlnirea de la Prefectură cu toţi cei care gândesc la fel ca el urma să se transforme într-o plimbare prin oraş, acţiune care, dacă nu încurcă circulaţia, nu necesită aprobări.

„Au fost iniţiate proteste în toate oraşele ţării şi peste hotare, în America, la Washington, ca să salvăm Roşia Montană. Chiar să-ţi dispară patru munţi din ţară şi să muţi sate, să distrugi galerii romane şi vestigii istorice şi să pretinzi că vrei aur, dar tu furi şi alte metale foarte rare, cu voie de la stăpânire? Nu-i mai putem spune hoţie, este deja o donaţie. Autorităţile, dacă tot vor să le ofere oamenilor aceia locuri de muncă, ar trebui să refacă fabricile şi industria, şi mineritul. Dacă îi tot doare măseaua de oamenii din zonă sa facă minerit la târnăcop sau să găsească o altă metodă nu cu cianură şi să luăm noi sută la sută din aurul ţării să-l exploatăm pentru noi. Pentru că acolo au fost găsite multe metale rare despre care în contract nu se spune nimic: aur, uraniu, galiu, molibden, seleniu, iar în contract se spune aşa: orice alt metal găsit în urma extragerii va fi luat de către investitor deci noi luăm şase la sută din acele tone de aur şi de argint şi restul merge către Gold Corporation. Dacă tot spun că sunt români şi ne cer votul odată la patru ani şi ies şi spun că vor face să meargă ţara mai bine, să dovedească acum. Să oprească proiectul sau să-l folosească pentru România”, a spus Ştefan Bădiţă. Ecoul la acest protest încă nu s-a făcut auzit, ţinând cont că duminica instituţiile publice nu lucrează.

Citit 2028 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2013 09:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.