Evoluţia curăţeniei: Ecosal trece de la târnuri la mături mecanice

Evoluţia curăţeniei: Ecosal trece de la târnuri la mături mecanice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin grija Primăriei, Ecosal ar putea trece de la cunoscutele târnuri (măturoaie) din nuiele, care te îneacă în praf, la automăturătoare. Municipalitatea a scos la licitaţie achiziţia a patru automăturătoare, prevăzute cu aspirator şi dispozitive care pulverizează apă în faţa periilor. Pe lista de achiziţii se mai află două motocoase, dar şi un cilindru vibrocompactor şi un buldoexcavator, acestea din urmă fiind necesare pentru secţia de reparaţii străzi a Ecosal. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut, preţul estimat pentru toate utilajele fiind de 3.135.000 de lei, alocaţi de la bugetul local.
După cum am aflat de la Vasile Taşcă, şef de secţie la Ecosal, serviciul public de salubrizare dispune, în prezent, de doar două automăturătoare, dintre care una este în reparaţii. Acestea nu pot acţiona decât pe străzi, nu şi pe trotuare. Tocmai de aceea Ecosal şi-a dorit cele patru utilaje moderne. Automăturătoarele sunt prevăzute cu dispozitive care permit ataşarea unor freze, astfel încât să poată fi folosite şi la deszăpezire. Cât despre cele două motocositoare, ele vor întregi zestrea Ecosal formată din zece utilaje de acest tip.

Citit 1558 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2013 17:45

1 comentariu

 • postat de LILI C
  Joi, 12 Septembrie 2013 11:35
  85.120.166.***
  Anul acesta m-a adus la disperare mizeria din zona Micro 16 clinica de la Bigo: toata vara au crescut buruienile cat casa; cand s-au hotarat sa le taie au mai ramas gramada o saptamana, dupa care le-au impins spre gardul caminului. In urma au ramas gunoaiele clasice: peturi, hartii. sacose de plastic... Chiar nu verifica nimeni aceste zone? Si pe strada Gh. Asachi, nou amenajata, este o mizerie pe trotuare de te infurie gandul ca se plateste pentru intretinerea strazilor.
  E cazul sa ne spuneti daca nu faceti fata acestor obligatii poate mai sunt intreprinzatori care pot face ca lumea aceste lucrari..
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.