Ce părere au gălăţenii despre conductele de apă, vechi de o sută de ani

Ce părere au gălăţenii despre conductele de apă, vechi de o sută de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au făcut ochii mari când le-am spus că unii dintre concetăţenii noştri primesc şi plătesc pentru o apă care le este livrată prin conducte care au atins suta de ani. Vă daţi seama cam ce depuneri sunt pe reţeaua de alimentare. Iată ce ne-au răspuns gălăţenii pe care i-am întrebat dacă este normal să treacă o sută de ani până la schimbarea conductelor de alimentare cu apă:

Ion Popescu: „Sigur că nu e normal să existe conducte vechi de o sută de ani. În primul rând se pot sparge la orice oră, şi în al doilea rând există coroziunea, rugina, care le afectează. Asta e!”.

Ionel Lazăr: „Eu nu beau decât apă plată, asta ca să fiu sigur, foarte sigur că beau o apă curată şi de calitate. Le-aş recomanda tuturor să bea doar apă plată, îmbuteliată, pentru a se feri de orice pericole. Nu e normal, de o sută de ani, Doamne fereşte! Păi la atâta timp, se pot îmbolnăvi cu aşa conducte”.

Gafiţa Siiz: „Nu, nu mi se pare deloc firesc să existe conducte de o sută de ani, dar aceasta este situaţia. Şi uzina de epurare este foarte veche, se folosesc procedee vechi de clorurare, care nu mai sunt de actualitate. Ar fi trebuit să folosească ozon, dar nu se foloseşte, că aşa e la noi”.

Domnul Podaşcă: „O reţea de alimentare cu apă veche de o sută de ani, în primul rând, nu mai este curată, este poluată. De aceea cred că trebuie ca periodic, conductele să fie înlocuite cu altele mai noi, mai performante. După câte ştiu eu la 25 - 30 de ani ar trebui să fie schimbate toate conductele!".

Citit 890 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2013 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.