Ora de astronomie la Planetarium

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De astăzi, 2 aprilie, timp de cinci zile, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi îi invită pe care vor să ştie câte-n lună şi-n stele la maratonul „100 de Ore de Astronomie”.

Pe 2 aprilie, la ora 9.00, la Planetariumul de la muzeul gălăţean se va da startul manifestării înscrise în „Anul Internaţional al Astronomiei”. Telescoapele astronomice vor fi la dipoziţia publicului, pentru obseravaţii de zi, dar şi de noapte.

«Va fi pentru noi, cei de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, o adevărată desfăşurare de forţe: lunete, telescoape, proiecţii, transmisiuni live pe internet -  toate acestea puse la dispoziţia celor care vor dori să descopere Universul», declară muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Planetariumului de la Galaţi.

Tot astăzi, de la ora 19.00, în acelaşi loc va fi vernisată expoziţia «Descoperă singur Universul».

Programul observaţiilor astronomice, în perioada 2 – 5 aprilie 2009, este următorul :

- 9,00–19,00: observaţii solare, proiecţii multimedia în Planetariu, prezentări diverse şi filme de astronomie pe plasma din observatorul astronomic, transmisii live de pe internet de la observatorele astronomice din lume :

- 19,00–24,00: observaţii nocturne (lunare, planetare şi deep-sky), proiecţii multimedia, prezentări diverse şi filme de astronomie, transmisii de la observatoarele astronomice din lume.

Citit 888 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.