Criza taie din investiţii la Universitatea „Dunărea de Jos”

Criza taie din investiţii la Universitatea „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Rectorul Viorel Mînzu (foto) se aşteaptă la o sumă mai mică anul acesta pentru investiţii şi spune că va direcţiona toate fondurile pentru terminarea Corpului M *

Criza financiară şi bugetul care se prefigurează a fi ceva mai mic anul acesta vor reduce ritmul investiţiilor la Universitatea „Dunărea de Jos”.

După doi ani în care s-a investit masiv în reabilitarea spaţiilor de cazare şi de învăţământ, conducerea universităţii gălăţene se vede nevoită să se mulţumească cu mai puţin. Astfel, principalul obiectiv pentru acest an va fi terminarea corpului M, unde lucrările se desfăşoară de câţiva ani, iar o parte a clădirii deja a fost dată în folosinţă.

„Avem nevoie de nişte bani pentru terminarea Corpului M. Banii, cât de puţini vor fi, trebuie alocaţi în acea zonă pentru că dorim să terminăm acea aripă pentru a putea lua măsuri radicale cu spaţiile care sunt improprii desfăşurării activităţilor de învăţământ. Un exemplu în acest sens ar fi Corpul A, care a devenit impropriu pentru desfăşurarea activităţilor, mai ales pe timp de iarnă”, a spus rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, Viorel Mînzu.

În aceste condiţii, multe dintre planurile conducerii instituţiei vor fi amânate pentru vremuri mai bune.

„La Cantina nr. 1 avem planuri foarte mari şi anume realizarea unui spaţiu de conferinţe puţin mai deosebit, întrucât în acest moment nu avem o sală de conferinţe de nivel european. Doream să facem acest lucru, încurajaţi fiind de alocaţiile bugetare şi de veniturile pe care le-am avut în ultimii ani”.

„S-ar părea însă că trebuie să ne mai reportăm aceste dorinţe. Am avea nevoie cam de şapte milioane de lei pentru acest obiectiv”, a mai afirmat Viorel Mînzu.

Aceste amânări şi previziuni vin pe fondul unor informaţii din ce în se mai sigure că bugetul pentru investiţii de anul acesta nu va mai fi pe măsura sumelor de până acum.

„În ce priveşte bugetul pentru investiţii nu avem nicio informare deocamdată. Ne aşteptăm însă la mult mai puţin decât în anii trecuţi”, a precizat rectorul „Dunării de Jos”.

Citit 1544 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.