Străzi făcute în dorul lelii: carosabil da, trotuare ba!

Străzi făcute în dorul lelii: carosabil da, trotuare ba!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Străzile din zona Pieţei Centrale au beneficiat în ultimii ani de o îmbunătăţire a aspectului, cel puţin la capitolul carosabil. Piatra de râu sau macadamul care le acoperea până în urmă cu două decenii a fost înlocuită de covor asfaltic, fapt care le-a făcut circulabile. Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi despre trotuare, uitate de cei care au contractat lucrările şi care arată ca după bombardament. Situaţia se regăseşte, bunăoară, pe strada Mihai Eminescu, care face legătura între bulevardul George Coşbuc şi piaţă.

„A fost asfaltată de zece ani, dar trotuarele au rămas promisiune. S-a tot spus că se vor face. Fostul primar m-a trimis de nu ştiu câte ori acasă cu promisiunea că se face. Nu s-a făcut nimic. Aş întreba de ce? Ce se ascunde? S-au luat probabil banii şi cei care ar trebui să facă nu fac. Nu se explică altfel ca o stradă cum este Mihai Eminescu să aibă trotuare cu hârtoape. Şi i-aş mai întreba când cred că se vor apuca de lucrare? Unii care şi-au mai făcut case noi, şi-au făcut ei în dreptul lor, dar în rest? Sunt şanse să se facă trotuarele? Ce trebuie să facem ca să se întâmple asta?”, ne-a întrebat indignat Teodor Durcău, 89 de ani, un gălăţean care locuieşte pe strada Mihai Eminescu.

Ar mai trebui spus că trotuarele jalnice ale acestei străzi, devenită ca urmare a asfaltării una dintre arterele preferate de şoferi pentru că nu este sens unic şi face legătura între două cartiere ale oraşului, sunt, pe alocuri, şi parcări pentru maşinile riveranilor sau ale clienţilor diferitelor firme care au sedii în zonă.

Citit 1039 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2013 11:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.