Miroase a grevă studenţească la Galaţi

Miroase a grevă studenţească la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alertă în campusuri: studenţii se tem că Ministerul Educaţiei le va tăia facilităţile şi le va îngheţa bursele *

Studenţii gălăţeni tropăie a grevă. Deocamdată pe seama unui simplu zvon, însă lucrurile ar putea deveni serioase dacă măsurile anticriză ale Guvernului vor afecta şi campusurile.

Studenţii sunt nemulţumiţi din cauză că unele informaţii apărute în ultima vreme dau ca sigure eliminarea facilităţilor la călătoriile cu trenul, micşorarea subvenţiei pentru cămine şi îngheţarea burselor. În plus, atitudinea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), care a refuzat dialogul în ultima vreme, îi pune pe gânduri pe studenţi. Ca să nu fie nevoiţi să repare vreo decizie a Executivului, membrii organizaţiilor studenţeşti naţionale, inclusiv cele de la Galaţi, pun presiune încă dinainte de luarea hotărârilor.

„Am venit la Prefectură, la reprezentantul Guvernului în teritoriu, pentru a transmite o scrisoare deschisă Ministerului Educaţiei în care cerem să ni se confirme sau să ni se infirme aceste zvonuri”, a spus şeful Ligii Studenţilor Gălăţeni, Dorin Coteţ.

„Se tot spune că nu vom mai beneficia de reducerea la călătoriile cu trenul, că subvenţia pentru cămine va scădea cu 18 la sută, că nu vor mai creşte bursele cu 15 la sută, aşa cum am convenit în toamnă cu Ministerul. Sunt informaţii importante. Dacă subvenţia la cămine va scădea atunci vom plăti până la 250 de lei regia de cămin, ceea ce e foarte mult pentru noi. În plus, noi aşteptăm să îşi onoreze promisiunile de majorare a burselor”, a spus Cosmin Niţu, vicepreşedinte pe domeniul social al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Aşadar, reprezentanţii studenţilor au înaintat o scrisoare deschisă prefectului Claudiu Brînzan şi, în funcţie de răspunsul pe care îl vor primi, vor decide dacă e nevoie să intre în grevă.

„Dacă ministerul va confirma zvonurile atunci vom trece la consultarea studenţilor, vom strânge semnături pentru grevă. Va fi mai întâi grevă japoneză, apoi vom ieşi în stradă”, a ameninţat liderul LSG, Dorin Coteţ.

Pus în faţa unor astfel de perspective, prefectul Claudiu Brînzan a declarat că speră să nu se ajungă până la grevă. „Voi informa ministerul în legătură cu solicitările voastre şi vă voi transmite punctul de vedere oficial. Eu sper să nu fiţi nevoiţi să recurgeţi la acţiuni de protest”, a spus prefectul judeţului Galaţi.

Citit 1025 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.