Kiwanis a mizat pe francofonie

Kiwanis a mizat pe francofonie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luna martie, pe care iubitorii limbii lui Voltaire din toată lumea o dedică francofoniei, a fost una plină şi pentru Clubul Kiwanis din Galaţi. Membrii clubului alături de bursierii Kiwanis şi de alţi elevi vorbitori de franceză şi-au dat întâlnire la Fundaţia „Eugène Ionesco” - Biblioteca Franceză.

Într-o serată agreabilă, organizată de profesoara Valeria Tudosă, tinerii s-au familiarizat nu numai cu ceea ce reprezintă astăzi francofonia, dar şi cu activitatea complexă a marii familii numite Kiwanis.

La rândul lor, tinerii gălăţeni şi-au prezentat contribuţia personală la francofonie.

CNVA-iştii de la clasele a X-a A şi a IX-a C au jucat, printre altele, fragmente din teatrul lui Eugen Ionescu, a cărui operă e celebrată în 2009 în toată lumea. Costumaţia, montajele, ecranul de proiecţii, muzica, toate au făcut din produsul lor cultural unul original.

Iubitorii limbii franceze de la Colegiul „Cuza” şi cei de la Liceul de Artă au contribuit la  partea muzicală a seratei, unii cu vocea, alţii cu clarinetul. Mizând pe francofonie, într-o manifestare plină de voie bună, Kiwanis a mizat, de fapt, pe valorile tinere în care îşi pune întotdeauna speranţele.

Explicaţie foto: Francofonii din Galaţi îşi dau întâlnire la Fundaţia „Eugène Ionesco”

Citit 790 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.