Gălăţeni nemulţumiţi la Winmarkt: Praful, bonus la cumpărături

Gălăţeni nemulţumiţi la Winmarkt: Praful, bonus la cumpărături
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La Magazinul Winmarkt găsim marfă prăfuită pe alese. La propriu! Magazinul se modernizează, pentru a găzdui retailerul H&M. Deşi lucrările sunt izolate, angajaţii din centrul comercial şi clienţii lor se plâng de praful din aer.

Situaţia ne-a fost semnalată de o clientă, care a intrat joi seara la Billa, situată la parter: „Pur şi simplu ar fi trebuit să îţi pui o mască de gaze ca să faci faţă prafului. Nu am mai cumpărat nimic, pentru că tot praful ajungea, cu siguranţă, pe produsele din rafturi”.

Întâmplarea face ca, la un control pe o altă tematică, efectuat chiar săptămâna aceasta, Protecţia Consumatorului să găsească haine îmbâcsite cu praf, expuse la vânzare de unul dintre operatorii economici, contravenţie pentru care urmează să stabilească măsuri. OPC-ul nu s-a uitat însă şi la produsele alimentare din minimarket, deoarece instituţia nu verifică şi condiţiile igienico-sanitare (aflate în atribuţia Direcţiei de Sănătate Publică), ci doar calitate şi etichetarea produselor.

În schimb, persoanele care, ieri, cumpărau din acelaşi loc ne-au spus că nu au motive de supărare. Nici nu aveau de ce: la vizita noastră nu era praf în aer, pentru că, probabil, nu se lucra. În schimb, o vânzătoarele din Winmarkt era evident nemulţumită: „De vreo două săptămâni stăm în praf. Ar fi trebuit să veniţi sâmbăta trecută, să vedeţi cum era.”

În timp ce Direcţia de Sănătate Publică va face un control doar dacă va primi o sesizare scrisă, cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au anunţat verificări în cursul zilei de luni.

În comunicatul de presă trimis redacţiei, conducerea Winmarkt precizează că s-a decis izolarea zonei de lucru "atât din punct de vedere fonic, cât şi al prafului. Evident că, în condiţii de şantier, izolarea totală nu este posibilă existând incoveniente pentru care ne cerem scuze clienţilor noştri".

Citit 5923 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2013 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.