Galaţiul, gazda concursului regional de dans pentru elevi “Împreună pentru viitor”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două echipe de elevi care au încântat audienţa prin dansurile lor vor reprezenta Galaţiul la etapa naţională a concursului de dans “Împreună pentru viitor”.

Competiţia judeţeană s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, la Liceul de Artă “D.Cuclin”, gazdă tradiţională a manifestării. Organizată în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), competiţia i-a invitat pe tineri să se înscrie la o altfel de întrecere.

Echipele participante au fost alcătuite din elevi ai şcolilor speciale şi elevi din liceele gălăţene. Acestea s-au întrecut în cadrul a două secţiuni: dans tradiţional, unde au concurat şase echipe, şi dans modern, cu trei echipe.

Concursul este şi o formă inedită de a-i educa pe liceeni în spiritul toleranţei şi al respectului faţă de celălalt, indiferent de poziţia socială a acestuia. Liceenii devin modele pentru copiii cu nevoi speciale, tocmai prin colaborarea pe care o implică participarea la o competiţie.

Deşi toţi tinerii au avut de câştigat din această relaţie de colaborare, premianţi au fost doar doi: echipa formată din elevii Şcolii de Arte şi Meserii “Simion Mehedinţi” şi ai Grupului Şcolar “Sf.Maria”, precum şi echipa elevilor de la Şcoala Specială Tecuci şi de la Grupul Şcolar Industrial Tecuci. Acestea  s-au calificat la categoriile dans tradiţional şi, respectiv, dans modern.

Finaliştii vor concura cu echipe similare din alte judeţe, la etapa regională care va avea loc vineri, 10 aprilie, la Liceul de Artă.

Citit 1485 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.