Casa de Cultură a Sindicatelor: 44 de ani de activitate, zece milioane de beneficiari

Casa de Cultură a Sindicatelor: 44 de ani de activitate, zece milioane de beneficiari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

44 de ani de existenţă ai Casei de Cultură a Sindicatelor Galaţi s-ar putea „traduce” prin  aproximativ 300-500 de persoane care, zilnic, intră pe uşa instituţiei: 300 dintre ele se numără între beneficiarii celor 15 cursuri organizate aici, la care se adaugă activitatea Filialei „C. Negri” a Bibliotecii “V.A.Urechia” Galaţi, Cenaclul literar „Ion Chiric”, alte ONG-uri puse în slujba gălăţenilor... Setea de cultură este gustată de aproximativ 120.000 de spectatori pe an, cu o medie lunară de 10.000 de vizitatori. „În cei 44 de ani au beneficiat de activităţile instituţiei gălăţene 10 milioane de oameni. La un calcul sumar, reiese că unul din doi români ne-a deschis uşa, în calitate de cursanţi sau spectatori”, ne-a spus Ovidiu Ioan Manole, director al CCSG.

Instituţia de cultură gălăţeană fiinţează din octombrie-noiembrie 1969 şi face parte din Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România, alături de alte 50 de instituţii de profil. Din 2009 este declarată instituţie de utilitate publică şi adeseori ne îmbie să-i trecem pragul la activităţile pe care le organizează cu profesionalism, între acestea Festivalul “Constelaţii Dunărene”, „Galatz Fest Dance”, Festivalul de poezie  şi altele...

CCSG are cursuri de dans, canto, instrumente muzicale, balet pentru copii şi tineri, dar şi ansambluri proprii, cum ar fi: “Estrada Copiilor”, “Tinere Talente” şi “Black-Dance”. Periodic organizează expoziţii de desene, grafică, pictură, fotografie, artă manuală, handmade, origami, quiling şi alte activităţi.

Citit 935 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2013 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.