Groapă de gunoi improvizată printre ruine/ Focar de infecţie lângă Spitalul TBC

Groapă de gunoi improvizată printre ruine/ Focar de infecţie lângă Spitalul TBC
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Terenul plin de gunoaie aparţine Colegiului "Radu Negru", care a promis că-l va igieniza


Două depozite din metal, ruginite şi ponosite, aflate pe Strada Ştiinţei, între Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) şi Colegiul Tehnic „Radu Negru”, au fost transformate, de mai multe luni de zile, în adevărate gropi de gunoi. Construcţiile abandonate, din care hoţii de fier vechi au smuls bucăţi însemnate de metal, inclusiv gardul şi porţile care împrejmuiau terenul, adăpostesc cantităţi impresionante de deşeuri şi excremente, iar mirosul pestilenţial, emanat de zecile de kilograme de gunoaie de toate felurile, le întoarce trecătorilor stomacul pe dos. Deşi au admis că terenul şi construcţiile abandonate îi deranjează, cu atât mai mult cu cât depozitările de deşeuri nu îşi au locul în vecinătatea unei instituţii medicale şi a unei unităţi de învăţământ, reprezentanţii Spitalului de Pneumoftiziologie ne-au spus că nu pot interveni pentru soluţionarea acestei probleme deoarece nu au reuşit să afle, nici până acum, cine este proprietarul terenului şi a celor două depozite din metal. „A fost ridicat un gard înalt între curtea noastră şi cea plină cu gunoaie, dar mai mult nu putem face. Nu se ştie al cui este terenul. Se pare că ar fi privat. Ce este acolo te sperie. Mai grav este că poate intra oricine acolo, pentru că au furat şi gardul, şi cine ştie cu ce infecţii se poate alege. Am gonit, de câteva ori, câţiva copii de aici, din zonă. Aşa se pot îmbolnăvi oamenii”, ne-a declarat un reprezentant al Spitalului TBC.

Conducerea Colegiului "Radu Negru" promite curăţarea zonei

După ce a făcut o serie de verificări la solicitarea cotidianului „Viaţa liberă”, directorul Colegiului Tehnic „Radu Negru”, Mirela Onişor, ne-a declarat că terenul infestat de deşeuri aparţine unităţii de învăţământ pe care o conduce şi a dat asigurări că va solicita sprijinul reprezentanţilor Ecosal pentru ca zona să fie curăţată. „Am aflat că spaţiul ne aparţine nouă, dar că, de fapt, a fost închiriat. Este şi un litigiu… Construcţiile nu ne aparţin şi nu putem să facem ceva cu ele, să le demolăm, dar ne vom ocupa chiar mâine (n.r. astăzi) să curăţăm zona. Vom solicita Ecosal să intervină. Mai multe nu putem face”, ne-a declarat Mirela Onişor.

Dacă directorul instituţiei poate avea o scuză pentru faptul că nu a avut cunoştinţă de existenţa acestei „gropi” de gunoi, în condiţiile în care nu ocupă această funcţie de prea mult timp, este greu de crezut că celelalte persoane cu putere de decizie din instituţia de învăţământ nu au ştiut că spaţiul închiriat s-a transformat într-un focar de infecţie, de mai multe luni de zile.

 

Citit 1018 ori Ultima modificare Marți, 05 Noiembrie 2013 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.