Lecţia Icoanei pe sticlă la Şcoala nr. 5 Galaţi/ 20 de elevi pictează Sfinţi

Lecţia Icoanei pe sticlă la Şcoala nr. 5 Galaţi/ 20 de elevi pictează Sfinţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

20 de copii din Parohia „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, se pregătesc pentru întâmpinarea celei de-a XX-a Sărbători a Sfântului Apostol Andrei şi a Naşterii Domnului, învăţând tainele picturii icoanei pe sticlă. „E vorba despre elevii de clasele V-VIII ai Şcolii nr. 5 Galaţi care de ceva timp învaţă tehnica picturii pe sticlă. Cursanţii fac parte din programul catehetic ˝Hristos împărtăşit copiilor˝ desfăşurat de Biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Galaţi”, ne-a spus părintele Gabriel Molocea, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Cea care a reluat această tehnică la Galaţi este Georgiana Pasnicu, conservator - restaurator în cadrul Departamentului Cultural, Editură şi Patrimoniu religios al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. „Tehnica picturii icoanei pe sticlă este un exerciţiu important pentru copii în a învăţa să desăvârşească conturul, culorile, cromatica. Această tehnică este un pas către înţelegerea picturii icoanei pe lemn”, spune Georgiana Pasnicu.

Tehnica picturii pe sticlă îşi are rădăcinile în tradiţia iconografică românească - tehnică dezvoltată în Transilvania, dar mai deloc cunoscută în părţile noastre. Icoanele micilor meşteri gălăţeni vor fi expuse într-o expoziţie de grup, în biserica amintitei parohii, în perioada Sărbătorii Naşterii Domnului.

Citit 1301 ori Ultima modificare Joi, 21 Noiembrie 2013 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.