Studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor: Trei din zece sucuri au zahăr şi îndulcitori

Studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor: Trei din zece sucuri au zahăr şi îndulcitori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unul din trei sucuri nu are trecut pe etichetă conţinutul de fruct


Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons  a realizat în lunile iulie şi august un studiu pe etichetele produselor ce se regăsesc pe piaţa din România. În cadrul studiului au fost analizate 14 tipuri de produse, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către A.N.P.C.P.P.S. din supermarket-urile de pe teritoriul ţării. Rezultatele au scos la iveală faptul că din punct de vedere al numărului de E-uri, din cele 14 de tipuri de produse  analizate 28,57 la sută au în conţinut un număr de două E-uri, 35,71 la sută au un conţinut numeric de trei E-uri iar 21,42 la sută au în compoziţie câte şapte E-uri.

0,1 la sută fruct în peste 60 la sută dintre produse

Din punct de vedere al conţinutului de zahăr şi/sau îndulcitori, din studiu a reieşit şi faptul că 35,71 la sută dintre băuturile analizate au în conţinut atât zahăr, cât şi îndulcitori, iar 28,57 la sută conţin doar zahăr. În privinţa conţinutului de concentrat de fruct din băuturi, studiul a ajuns la concluzia că 64,28 la sută dintre produse conţin doar 0,1 la sută suc de fruct din concentrat, 7,14 la sută conţin 0,3 la sută suc de fruct din concentrat, iar 28,58 la sută nu au nici măcar specificat pe etichetă conţinutul de fruct.

"Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor şi serviciilor comercializate pe piaţa românească, derulat de  A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons în cadrul consorţiului I.C.R.T. - International Consumer Research&Testing pentru produse şi servicii la standarde europene şi pentru ca alegerea cetăţeanului consumator să fie făcută în cunoştinţă de cauză", se arată într-un comunicat de presă de pe pagina de internet a A.N.P.C.P.P.S. România. Informaţii mai detaliate despre acest demers puteţi afla la adresa de internet http://www.protectia-consumatorilor.ro/studiu-comparativ-pe-bauturile-racoritoare-tip-ceaiuri-existente-pe-piata-romaneasca/.

 

Citit 1079 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2013 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.