Farmacia verde / Remedii naturale pentru sănătatea femeilor

Farmacia verde / Remedii naturale pentru sănătatea femeilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De mii de ani, câteva plante sunt folosite cu succes pentru atenuarea problemelor feminine: de la dureri de cap şi lunare, la tulburările de dispoziţie şi la problemele apărute o dată cu intrarea la menopauză.

Creţişoara

Considerată plantă sacră în Antichitate, creţişoara a fost preferata alchimiştilor, care îi culegeau picăturile de rouă şi le foloseau pentru redarea virginităţii femeilor, potrivit publicaţiei „Le Point“, citată de adevărul.ro. Creţişoara acţionează în organism asemenea progesteronului, hormon sexual feminin, şi, de aceea, este un excelent remediu hormonal pentru atenuarea manifestărilor ce alcătuiesc sindromul premenstrual, proprii femeilor ajunse la premenopauză. De asemenea, această plantă este eficientă pentru reglarea ciclului menstrual. Remediile (ceaiuri, pilule sau tincturi) se administrează din cea de-a 14-a zi a ciclului până în prima zi de menstruaţie.

Coada-şoricelului

O plantă de nelipsit din casă, coada-şoricelului este recomandată pentru atenuarea durerilor pelviene de dinaintea menstruaţiei. De asemenea, ea are calităţi hemostatice (opreşte sângerările, în cazul unei răni) şi cicatrizante.

Pelinul

Hipocrate a fost primul „specialist“ care a recomandat pelinul ca remediu pentru problemele feminine. Sub formă de infuzie, pelinul poate fi consumat fără riscuri timp de maximum şase zile, în cazul absenţei menstruaţiei sau în caz de dureri menstruale. În plus, pelinul stimulează digestia. Totuşi, este contraindicat atât în caz de infecţii genitale recente, cât şi femeilor însărcinate.

Roiniţa

Încă din vremea Greciei antice, femeile foloseau roiniţa pentru calităţile sale benefice asupra sistemului nervos şi asupra aparatului digestiv. De asemenea, planta cu aromă proaspătă de citrice atenuează durerile menstruale. Atenţie, este contraindicată femeilor cu hipotiroidism.

Citit 1326 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2013 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.