Miercuri, la Biserica "Vovidenia": Deschiderea Sărbătorilor Apostolului Andrei

Miercuri, la Biserica "Vovidenia": Deschiderea Sărbătorilor Apostolului Andrei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri, "Călători pe calea Sfinţilor" 

Miercuri, 27 noiembrie, ora 15.00, vor ajunge la Galaţi Moaştele Sfinţilor Constantin şi Elena, în cadrul pelerinajului "Călători pe calea Sfinţilor", care va deschide oficial Sărbătorile Andreiene. Sfânta Raclă adusă de la Catedrala Patriarhală cu binecuvântarea PF Părinte Patriarh Daniel va fi întâmpinată de creştinii de la Dunărea de Jos la Biserica "Vovidenia", apoi întreg alaiul va porni spre Catedrală. La intersecţia străzilor Domnească şi Basarabiei, grupuri de pelerini de la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” şi de la Aşezământul "Sf. Vasile cel Mare" îi vor întâmpina pe oaspeţi. În premieră, în acest an, de la Biserica "Sfinţii Împăraţi" din Galaţi va fi purtată în procesiune Icoana Prodomiţa, o copie a originalului de la Muntele Athos, realizată pentru gălăţeni chiar la Muntele Athos, în 1892. Pelerinii se vor aduna în rugăciune la Catedrală, unde vor fi oferite spre închinare (până pe 30 noiembrie) Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Oaspeţi la Seminarul Teologic

Apostolul Andrei este Ocrotitorul seminariştilor de mai bine de un veac. Între 28-29 noiembrie, elevii de la clasa de Patrimoniu a Seminarului Teologic vor realiza o expoziţie de icoane şi crucifixe, pe care o vom putea admira în foaierul Teatrului Muzical "N. Leonard".

Pe 29 noiembrie, se va desfăşura tradiţionalul Simpozion Naţional închinat Sfinţilor Constantin şi Elena.

Tot pe 29 noiembrie, ora 17,00, la Teatrul Muzical, suntem aşteptaţi la concertul de muzică bizantină "Toată suflarea să-L laude pe Domnul", care va reuni mai multe formaţii corale din ţară.

30 noiembrie - sobor arhieresc în liturghie

Sărbătoarea va culmina pe 30 noiembrie, ziua cinstirii Sfântului Apostol Andrei, când nu numai gălăţenii, ci toţi românii îl vor cinsti, prin liturghie (adică mulţumire), pe Sfântul Apostol Andrei. La Galaţi, Sfânta Liturghie va fi săvârşită de Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos şi de un sobor de ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pe parcursul sărbătorilor vor fi şi manifestări organizate de studenţii ASCOR, dar şi de parohiile de pe platforma siderurgică şi de la Spitalul Judeţean.

Citit 1475 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2013 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.