Kiwanis, din nou la Costache Negri / Frigidere, aragazuri mobilier pentru sinistraţi

Kiwanis, din nou la Costache Negri / Frigidere, aragazuri mobilier pentru sinistraţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profund impresionaţi de dezastrul care a lovit satele gălăţene inundate toamna aceasta, membrii mai multor organizaţii Kiwanis din lume au sărit în ajutorul sinistraţilor din Costache Negri.

Chiar dacă membrele Kiwanis Galaţi le-au adus ajutoare importante imediat după inundaţii, familiile afectate aveau, în continuare, multe lipsuri, după cum au aflat de la primarul comunei şi de la directoarea şcolii din localitate. Proiectul de campanie umanitară, propus de Valeria Tudosă, past–guverantor Kiwanis România, i-a convins pe responsabilii Kiwanis France Monaco să doneze un cec în valoare de 2.000 de euro, iar pe cei de la Fundaţia Kiwanis Internaţional să vireze suma de 5.000 de dolari. Din bani s-au achiziţionat 22 de frigidere, 13 maşini de spălat, şase aragazuri, precum şi câte o pungă cu dulciuri pentru toţi cei 110 copii din  41 de familii care şi-au pierdut la inundaţii casa cu aproape toate bunurile din ea.

Toate au ajuns la Costache Negri marţea aceasta, fiind transportate de două camioane, unul asigurat de întreprinderea Diamses Electrica, proprietatea familiei Seserman, şi altul de Metro Galaţi. Ajutoarele au fost descărcate în curtea şcolii din comună, unde erau aşteptate de oameni înfriguraţi, părinţii copiilor cu casele grav avariate, dar bucuroşi că mai pot acoperi încă o nevoie din multele care le apasă umerii.

Doamnele de la Kiwanis s-au întors în următoarea zi, tot prin bunăvoinţa Angelei Seserman, membră Kiwanis, care a asigurat transportul, cu o donaţie pentru şcoală şi pentru alte câteva familii. Şcoala a primit un videoproiector şi un corp de bibliotecă, iar oamenii fotolii, paturi, canapele, şifoniere.

Citit 1439 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2013 13:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.