Reacţii acide de la un gălăţean, vizavi de noul regulament de funcţionare al Apă-Canal

Reacţii acide de la un gălăţean, vizavi de noul regulament de funcţionare al Apă-Canal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Am citit cu o plăcere masochistă articolul publicat în ziarul „Viaţa liberă” din 5 decembrie a.c. despre intenţia Domniilor Voastre de a restricţiona branşamentul individual al locuitorilor Galaţiului.

De la început doresc să vă atrag atenţia că acţiunea dvs. se bazează pe un regulament interior de funcţionare şi nu pe o lege care să reglementeze acest lucru, chiar dacă dvs. vă ascundeţi în spatele unor cuvinte, că s-au respectat legile în vigoare. Noul dvs. „regulament” este construit pe baza faptului că tot mai mulţi cetăţeni bun-platnici nu mai vor să fie la cheremul unor vecini inconştienţi, dar mai ales nu mai vor să plătească pierderile de apă din reţea, pierderi foarte mari, cauzate în primul rând de o reţea veche şi de furturile de apă.

Profitând de activitatea dvs. de monopol, prin acest „regulament” pe care doriţi să-l implementaţi (parcă aşa se spune!), de fapt, nu doriţi altceva decât să vă asiguraţi salariile şi celelalte cheltuieli pe spinarea populaţiei.

Doresc să subliniez următoarele lucruri de care intenţionat nu vreţi să ţineţi cont:

1. „Regulamentul” dvs. nu este lege şi, ca atare, nu poate fi impus.

2. „Regulamentul” dvs. nu poate fi aplicat retroactiv şi nici în forma prezentată, în devălmăşia proprietarului de branşament individual, cu asociaţia de proprietari.

Doresc să vă amintesc că, de 24 de ani, societatea românească nu se mai află în comunism, unde totul era la grămadă şi nimeni nu avea nicio responsabilitate. Chiar dacă acest capitalism românesc încă nu seamănă cu cel occidental, el este tot capitalism, iar Domniile Voastre trebuie să gândiţi în conformitate cu noua formă de funcţionare a statului.

Singura rezolvare adevărată, pentru a se pune la punct odată pentru totdeauna funcţionarea dvs. corectă şi pe profit, este individualizarea consumatorilor, la fel ca în sistemul energetic sau cel de gaze. Numai aşa veţi putea şti exact unde să acţionaţi împotriva pierderilor sau furturilor din reţea şi numai aşa îi veţi putea izola pe rău-platnici. Or, pentru acest lucru, trebuie să aveţi o gândire managerială care nu are la bază jecmănirea populaţiei.

Ne puneţi problema contorizării pe seama contorului de bloc. Cei care şi-au tras branşament individual au făcut-o pe seama unui proiect al Apă Canal şi cu toate aprobările acestei firme. Ba mai mult, Apă Canal a cerut ca branşamentul individual să fie dotat cu contor de clasă C. Care este diferenţa de clasă de precizie dintre contorul blocului şi cel al branşamentului individual? NICIUNA! Şi atunci pentru ce se doreşte această amestecătură? Doar pentru a se plăti pierderile unor locatari nesimţiţi (…) de către toată lumea, adică viaţă comună fără niciun fel de responsabilitate.

Manageriatul firmei dvs. înseamnă găsirea de soluţii viabile şi de lungă durată, atât pentru firmă, cât şi pentru cei pentru care vă desfăşuraţi activitatea. Nu puneţi consumatorii conştiincioşi în aceeaşi oală cu rău-platnicii şi cu neputinţa dvs. de a conduce o firmă. Mare regret că nu există una sau mai multe firme concurente, care să vă oblige să fiţi corecţi în primul rând faţă de dvs. şi apoi faţă de consumatori.

Poate că citind aceste rânduri veţi reflecta (la rece şi nu din locurile de unde vă vin aceste idei năstruşnice) asupra aberaţiei pe care aţi denumit-o pompos „Noul regulament de funcţionare”."

Citit 2619 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2013 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.