Oficiu devenit ghişeu/ La Poştă, restructurare pe nervii cetăţenilor
Foto: Foto: Maria Stanciu

Oficiu devenit ghişeu/ La Poştă, restructurare pe nervii cetăţenilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„La Oficiul Poştal nr. 13 din Micro 19 (strada Oţelarilor nr. 11) este de ceva timp o mare bătaie de joc. Stăm la rând ore în şir ca să ne rezolvăm câte o problemă. Nu înţelegem de ce s-a redus personalul, de vreme ce acest oficiu deserveşte mii de gălăţeni? Pe de altă parte, nici atitudinea oficiantelor nu este întotdeauna cea mai nimerită, fapt care duce la tensiuni”, spune Gabriela Toma din Galaţi.

Ieri, în jurul prânzului, la fostul Oficiu Poştal nr. 13 - devenit de la 1 noiembrie „ghişeu de lucru” - era mare aglomeraţie mare. 25-30 de gălăţeni aşteptau să-şi rezolve treburile. La ghişeu trei oficiante. „Am venit să-mi ridic pensia, pentru că nu m-a găsit acasă poştăriţa. De vreo două-trei luni este mare aglomeraţie”, ne spune Tasica Dediu, în vârstă de 66 de ani. „Stau cam o dată pe lună la rând să-mi ridic cuponul de pensie, pentru că banii îi iau de pe card. Mai tot timpul este aceeaşi aglomeraţie şi nu înţelegem de ce s-a redus personalul? E bătaie de joc. Din cauza aglomeraţiei, uneori se mai produc şi tensiuni între oameni şi lucrătoarele de la poştă, pentru că mai toţi suntem nervoşi, iar timpul îl pierdem noi, cei care ţinem serviciile publice, inclusiv Poşta, din banii noştri”, se plânge Gh. Enache, pensionar din Galaţi.

De la Oficiul Judeţean de Poştă Galaţi am reţinut că „datorită restructurărilor, de la 1 noiembrie, Oficiul Poştal nr. 13 a devenit ghişeu de poştă. Asta înseamnă reducerea personalului cu vreo patru lucrători. Conducerea a considerat că din cele şapte angajate în care erau incluse diriginta de oficiu şi o casieră, să rămână doar trei oficiante la ghişeu. Ştim că e o zonă aglomerată, dar nu există în momentul de faţă altă soluţie. Le cerem scuze gălăţenilor afectaţi", ne-a spus Gina Preda, purtătoarea de cuvânt a OJP.

Din surse alte OJP Galaţi am mai reţinut că spaţiul în care-şi desfăşoară acum activitatea ghişeul de poştă nr. 13 este impropriu, fapt care în viitor va însemna mutarea lui la Oficiul Poştal nr. 9 din strada Barboşi. Acest lucru nu va însemna în nici într-un caz rezolvarea situaţiei. Dimpotrivă, locuitorii cartierului Dunărea vor bate mai mult drum până la Oficiul Poştal Nr. 9 unde vor sta probabil în continuare la cozi interminabile, pentru că un singur punct de lucru cu angajaţi puţini va deservi o zonă foarte mare. Şi toate acestea se întâmplă pe nervii şi pe banii noştri! 

Citit 8913 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2013 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.