La loc comanda! Siderurgiştii se vor pensiona (iarăşi) mai devreme

La loc comanda! Siderurgiştii se vor pensiona (iarăşi) mai devreme
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Decretul privind modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii a fost semnat, de Crăciun, de preşedintele Traian Băsescu şi urmează să apară în Monitorul Oficial.

„Noul act normativ nu face altceva decât să revină la vechile prevederi care acordau celor cu grupa I de muncă şansa de a ieşi mai devreme la pensie. Actul se referă la semenii care lucrează în minerit, siderurgie şi în domeniul feroviar. Potrivit noului act normativ, pentru fiecare an lucrat în condiţii speciale de muncă, vârsta de pensionare se reduce cu şase luni. Două sunt condiţiile pe care solicitanţii trebuie să le îndeplinească. Să aibă cel puţin şase ani vechime la grupa I de muncă şi un stadiu complet de cotizare - la fondul public de pensii - de 35 de ani. De exemplu, pentru şase ani de lucru în siderurgie se adaugă o vechime de trei ani. Încă un amănunt. Legea face referiri la cei care îşi vor depune dosarele de acum înainte şi nu la cei care sunt deja pensionaţi”, ne-a spus Ana Denis Aramă, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Galaţi.

Nu se ştie câţi gălăţeni vor beneficia de noile prevederi, dar ştim sigur că noul act legislativ este aşteptat cu nerăbdare. CJP Galaţi îşi va relua din plin activitatea de luni, 6 ianuarie şi sperăm că până atunci va apărea şi amintitul act normativ în Monitorul Oficial.

Citit 2075 ori Ultima modificare Joi, 26 Decembrie 2013 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.