Sărbătoare în Micro 40/ Invitaţie la Biserica "Sf. Ştefan"

Sărbătoare în Micro 40/ Invitaţie la Biserica "Sf. Ştefan"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Biserica "Sfântul Arhidiacon Ştefan" din Galaţi are astăzi sărbătoarea de hram. Şi cum la sărbătoare aşteptăm oaspeţi, se înţelege că şi părintele paroh Gabriel Pandele, profesor al Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie din Galaţi ne aşteaptă la rugăciune.

Edificiul este situat într-unul dintre cele mai sărace cartiere, Micro 40.

Citit 3694 ori Ultima modificare Joi, 26 Decembrie 2013 13:46

7 comentarii

 • postat de @Paul
  Duminică, 29 Decembrie 2013 19:16
  5.13.217.***
  Daca ai fi fost atent ai fi vazut ca ceea ce tu numesti ''clevetiri'' se refera tocmai la unele apucaturi ale unora din cler cu prea mult.... ''caltabos in gat''. A nu se confunda credinta cu obtuzitatea, obscurantismul si prostia.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Paul
  Duminică, 29 Decembrie 2013 08:30
  5.13.161.***
  Ne plac relatariel de la credinta, cate au mai ramas. La dorim, in ciuda clevetitorilor cu caltabosi in gat...
  3
  0
  Raportează
 • postat de ds pt. @CLI
  Sâmbătă, 28 Decembrie 2013 09:27
  5.13.131.***
  Ei, s-o fi saturat si ea de comentarii in genul celor amintite. Doar ca tot mai multa populatie e exasperata de o biserica tot mai sfidator de bogata, in timp ce saracia si umilinta cuprind mase tot mai mari din populatie, urmarindu-se evacuari fortate si sistarea caldurii. In plus aceasta ziarista are probleme de educatie caci inainte de '89 a fost activista cu propaganda, acum trecand de la ateism direct la credinta, asta spunand multe. In general isi pierde repede autocontrolul, lasand sa-i scape printre dinti chiar amenintari, recurgand la stergerea unor comentarii defavorabile ei. Alaturi de Crangan a iscat adevarate scandaluri in acest ziar.
  1
  1
  Raportează
 • postat de CLI
  Vineri, 27 Decembrie 2013 13:02
  79.116.96.***
  Corecta punerea la punct . Scuze , m-am incurcat in hramurile cu Stefan ,informatia an luat-o de pe site-ul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos ,sfantul l-am gresit .Nu am inteles totusi in care din cuvintele mele sugerez ca preotii au furat ? Oare unde reese otrava cu care am otravit spatiul virtual din ceea ce am scris ? Dat fiind diagnosticul Dvs. musai ma duc la doctor .....
  2
  4
  Raportează
 • postat de ds pt. @Maria Stanciu
  Vineri, 27 Decembrie 2013 11:12
  5.13.198.***
  Draga Marie, daca documentarea si limbajul unui comentator poate cobori in anumite zone in care tu, ca ziarist, absolvent de jurnalistica, nu trebuie sa te cobori, tu totusi o faci. Curios la tine e ca cine te contrazice, cu argumente valide au ba, ''sufera de mania persecutiei'', care ''e boala grava'' si ''trebuie sa va tratati''. Un asemenea limbaj insultator e de nepermis, oricat de mult respectivul comentator te-ar fi provocat si oricat ar fi ''otravit spatiul virtual''. In fond tu faci jocurile, intr-o anumita masura, in articolul pe care -l semnezi. Tonul tau e iarasi scandalos, pus pe zazanie si pe platit polite, ceea ce-i nepermis. Intelegi draga ? Ne-per-mis. Stiu ca e o situatie greu de gestionat, asta a articolelor religioase, ca eu insumi ti-am cerut in repetate randuri sa-mi raspunzi la intrebari dureroase pt biserica si clerul local, ca mi-ai dat informatii bibliografice complet false si anapoda, dar sa-ncerci sa acoperi toate astea cu un astfel de ton absolut de neetichetat, si acum, dupa Craciun ....Am vazut articole, multe, bine documentate si bine scrise de tine insa acum iar ai clacat.....Si chiar daca iarasi ai sa-ti stergi izbucnirile nervoase de aici, eu ti le-am pastrat deoparte pt a da socoteala odata si-odata , daca pana la urma te vei dovedi rau voitoare si nu-ti vei schimba atitudinea.
  Eu inca mai sper.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Maria Stanciu
  Vineri, 27 Decembrie 2013 10:04
  81.12.150.***
  Domnule "CLI",
  Ati pus un comentariu, asa ca sa va luati iarasi de autoarea acestei informatii.
  De altfel, va si contraziceti. Biserica "Sf. Arhidiacon Ştefan" este in Micro 40, asa cum am scris. Biserica Sfantul Dimitrie este in Micro 39 B, langa Blocul Y 24 si Scoala nr. 34. Nu va mai infoiati degeaba, doar ca sa otrăviti spaţiul virtual. Invitatia de astăzi, 27 decembrie, este ptr. Biserica Sf. Ştefan. Unde am scris eu despre Sfântul Dimitrie, în această informaţie? Suferiti de mania persecutiei. Sa stiti că e grava boala asta. trebuie sa va tratati. Si apoi, daca este bogata, bravo preotilor de acolo, ca "nu au furat banii", cum invocati superficial Dv. Inseamna ca bănuţul văduvei şi al săracului au fost folositi pentru oameni, ca biserica este pentru oameni, nu neaparat pentru preot...
  Cu multumiri,
  Maria Stanciu
  5
  4
  Raportează
 • postat de CLI
  Vineri, 27 Decembrie 2013 07:03
  79.116.96.***
  Parohia “Sf. Mc. Dumitru“ - istoric şi imagini
  Aflată pe teritoriul canonic al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în cadrul Protopopiatului Galaţi, uprinzând cartierele 39 A şi 39 B din municipiul Galaţi, parohia “Sf. Mc. Dumitru“ este relativ tânără, fiind înfiinţată după 1990 . Care Micro 40 si care saraciae la ce acareturi are.Saraca documentare....... La multi ani tuturor Stefanilor si Stefaniilor !
  4
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.