Doar şase abatoare autorizate în judeţul Galaţi

Doar şase abatoare autorizate în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mieii pentru vânzare trebuie OBLIGATORIU tăiaţi acolo * Fac excepţie mieii destinaţi consumului propriu, care pot fi sacrificaţi tradiţional, în gospodărie * Atenţie la ştampile! *

Începând din data de 10 aprilie, în judeţul Galaţi sunt autorizate şase puncte special amenjate pentru sacrificarea mieilor. Cinci dintre aceste puncte – aflate la Cudalbi, Corod, Vânători, Ghidigeni şi Târgu Bujor -  vor funcţiona cu aviz temporar, doar până pe 21 aprilie. Cel de-al şaselea este abatorul specializat de la Şerbăneşti (Livada SRL), care are autorizaţie permanentă de funcţionare.

Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi a ţinut să precizeze că este interzisă comercializarea cărnii de miel dacă animalele nu au fost tăiate în unul din punctele amintite, sub control-sanitar-veterinar.

„Oamenii trebuie să ştie că în caz contrar riscă amenzi foarte mari, de până la 100 de milioane de lei vechi. Fac excepţie de la această regulă mieii tăiaţi în gospodărie, pentru consumul propriu”, ne-a declarat dr Carmen Stroia (foto), director executiv adjunct al DSVSA Galaţi.

Mărcile de sănătate cu care vor fi ştampilaţi mieii de Galaţi sunt: GL 0369 004, GL 001 002, GL 002 008, GL 003 006, GL 004 003 şi GL 006 007. Ştampila este perfect rotundă şi are diametrul de 3,5 centimetri. Mai pot apărea şi miei ştampilaţi cu amprenta ovală (6,5x4,5 cm), care fac parte din categoria mărfii agreate la export. Orice alte tipuri de ştampilă înseamnă carne fără control sanitar-veterinar.

Precizăm că sacrificarea mieilor în punctele amintite se face contra-cost, tarifele fiind stabilite de proprietarii acestora. Prestaţia medicilor veterinari care controlează carnea este gratuită.

Citit 4426 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.