Micro 21, împărăţia maidanezilor/ Câinii comunitari stăpânesc până şi parcurile

Micro 21, împărăţia maidanezilor/ Câinii comunitari stăpânesc până şi parcurile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De teama zecilor de patrupede agresive, mulţi dintre părinţi şi bunici evită să-i ducă pe cei mici în locurile de joacă din cartier

Câinii comunitari reprezintă, de departe, cea mai mare problemă cu care se confruntă gălăţenii care locuiesc în Micro 21. Toţi locuitorii cartierului, cu care am stat de vorbă, au declarat la unison că au ajuns în culmea disperării din cauza haitelor de maidanezi, din ce în ce mai agresive, care îşi fac veacul printre blocurile din cartier.

Şi pe bună dreptate, întrucât, după doar un singur tur de cartier, printre blocuri, străduţe, alei, garaje şi tot felul de alte construcţii, mai mult sau mai puţin aspectuoase, ajungi să constaţi că, probabil, Micro 21 este cartierul cu cei mai mulţi câini comunitari. Puţini gălăţeni se pot lăuda cu faptul că au avut norocul să nu fie nici măcar o dată înconjuraţi şi agresaţi de haitele de maidanezi care au pus stăpânire pe întregul cartier.

Asaltul patrupedelor

Copiii se bucură din ce în ce mai rar de plimbări şi ore de joacă în parcurile din Micro 21. Din cauză că patrupedele fără stăpân s-au instalat, mai nou, în zonele special amenajate pentru distracţia celor mici şi relaxarea părinţilor sau bunicilor, adulţii au început să ocolească parcurile, de teamă că micuţii vor fi atacaţi de haitele de câini comunitari.

La finele săptămânii trecute, de exemplu, în frumosul parc de la Turnul TV, în jurul prânzului, am întâlnit doar câini comunitari şi vreo doi angajaţi ai Ecosal, în ciuda faptului că temperaturile de afară au fost mai degrabă primăvăratice.

„Nu mai putem merge nici măcar în parc cu nepoţeii pentru că sunt peste tot numai câini. Ce facem? Aşteptăm să se întâmple ce s-a petrecut şi în altă parte, o tragedie? Trebuie să se rezolve această problemă. Mi-e teamă ca nu cumva să păţească şi la noi vreun copil ce a păţit cel din Bucureşti”, ne-a spus, vădit îngrijorat, Iordache Gheonea, vicepreşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 538 din cartierul Micro 21.

„Păşesc cu frică şi în scara de bloc”

Câinii comunitari sunt pretutindeni în Micro 21, iar cele mai îndrăzneţe dintre patrupede ajung chiar şi până în scara blocului, întorcându-i din drum pe cei mai fricoşi dintre locatari. Doamna Stela, o gălăţeancă în vârstă de 74 de ani, ne-a povestit cum a fost atacată în scara blocului de un maidanez, reuşind să scape fără vreo muşcătură datorită unui vecin care i-a sărit în ajutor.

Tot despre problema câinilor fără stăpân ne-a vorbit şi Mariana Şerban, care ne-a povestit, de asemenea, cum, în zona celor două supermarketuri din cartier, a fost înconjurată de mai mulţi maidanezi de talie mare. De altfel, mai mulţi locuitori ai cartierului au indicat zona în care se află cele două supermarketuri ca fiind extrem de periculoasă, tocmai din cauza câinilor comunitari.

În condiţiile date, n-ar fi rău ca echipele de hingheri ale Ecosal să ajungă, cât mai repede, şi în Micro 21.

Citit 2975 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2014 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.