Carieră militară pentru liceeni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii care termină liceul anul acesta pot urma o carieră militară. Biroul de Informare-Recrutare Galaţi din cadrul Centrului Militar Judeţean Galaţi (CMJ) al Ministerului Apărării Naţionale are noutăţi pentru  viitorii absolvenţi de învăţământ mediu.

Ei se pot înscrie în învăţământul superior la următoarele academii: „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi „Henri Coandă” din Braşov, specializarea Rachete şi artilerie antiaeriană, ambele cu durata de studiu de trei ani.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa pregăteşte specialişti în domeniile Navigaţie şi echipamente navale sau Electromecanică navală, cu durata studiilor de patru ani. 

Cei care vor să facă Armament şi muniţii sau  Construcţii şi fortificaţii (patru ani) se pot înscrie la Academia Tehnică Militară din Bucureşti.

Pentru Medicină generală, solicitanţii pot urma Institutul Medico-Militar din Bucureşti, durata studiilor fiind de şase ani.

„Şanse de înscriere sunt pentru cei înmatriculaţi în ultimul an de liceu sau pentru absolveţii din anii din urmă care au diplomă de bacalaureat, a precizat locotenent-colonelul Sorin Traian, comandantul CMJ Galaţi. De asemenea,  candidaţi trebuie  să aibă sănătate foarte bună, cetăţenie română şi domiciliul stabil în ţară; să aibă un comportament moral în societate şi să nu fi fost condamnaţi sau în curs de urmărire penală”.

Admiterea se desfăşoară în două etape: testul de pregătire fizică, cel psihologic şi interviul sunt eliminatorii. Cei declaraţi admişi vor susţine proba scrisă a  examenului de admitere.

Mai multe informaţii obţineţi de la sediul BIR Galaţi, din strada Cerealelor nr. 2.

Citit 1238 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.