Tranzacţie păguboasă pentru vecini/ Asociaţie în frig din cauza unui singur datornic

Tranzacţie păguboasă pentru vecini/ Asociaţie în frig din cauza unui singur datornic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În momentul în care ai apartament în buricul târgului, recte în Mazepa I, te aştepţi să nu ai probleme cu încălzirea în perioada de iarnă. Nu este şi cazul celor 60 de familii care au ghinionul să locuiască în blocul C1 din acest cartier. Apatermul îi lasă constant fără căldură, deoarece asociaţia are datorii de aproape 70.000 de lei. Deşi în general proprietarii îşi plătesc datoriile la întreţinere, aceştia sunt ţinuţi în frig din cauza unui fost vecin, care a acumulat în şapte ani datorii de peste 57.000 de lei.

Executare cu cântec

În primă instanţă, asociaţia s-a îndreptat împotriva datornicilor, pentru a-şi recupera datoriile. Dacă într-unul din cazuri situaţia s-a rezolvat, apartamentul fiind vândut la licitaţie, nu la fel stau lucrurile şi în al doilea caz. Apartamentul numărul doi a fost executat silit de un alt creditor, a fost scos la licitaţie şi vândut la a treia strigare contra sumei de aproximativ 70.000 de lei. "În momentul în care apartamentul a fost cumpărat, conform fişei de licitaţie reiese că nu ar fi avut datorii. Ori nu este cazul, deoarece noi ne-am înregistrat ca parte civilă peste tot pe unde am putut, inclusiv la agenţia de publicitate imobiliară. Creditorul care l-a executat silit pe fostul proprietar, Costel Ciucă, şi-a recuperat banii, în timp ce noi ca asociaţie am rămas cu datorii uriaşe, datorii din cauza cărora rămânem constant fără căldură", explică Mirela Farcaş, preşedintele asociaţiei 154.
Conform acesteia, cel care nu a luat în considerare faptul că asociaţia era şi ea în litigiu cu Ciucă este executorul judecătoresc. "Cel care a câştigat respectivul apartament l-a câştigat grevat de datorii şi uzufruct. Ori singurul care putea face o astfel de licitaţie este chiar Dănuţ Coţac, executorul judecătoresc. Prin această metodă, noi am rămas cu ochii în soare practic, cu bună ştiinţă", a mai explicat Mirela Farcaş.
Executorul judecătoresc, Dănuţ Coţac, nu a vrut să comenteze această situaţie. "Fiecare este liber să spună ce vrea şi fiecare răspunde pentru afirmaţiile sale. Atâta timp cât legea mă obligă să păstrez confidenţialitatea vis a vis de fiecare dosar, nu pot face niciun comentariu", a spus acesta.
"Din păcate, justiţia funcţionează în moduri absolut ciudate. Noi ne judecăm cu datornicul şi trei ani, în timp ce APATERM obţine termene de judecată la fiecare lună", mai explică preşedintele asociaţiei. Practic, până nu va fi stinsă respectiva datorie, APATERM lasă fără căldură o asociaţie întreagă de bun-platnici.


Citit 3500 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2014 13:24

5 comentarii

 • postat de Individualizarea consumului prin centrala termică de apartament, ăsta-i viitorul. La grămadă s-a terminat, veniturile pe apartament diferă.
  Duminică, 09 Februarie 2014 09:48
  109.98.107.***
  S-a terminat cu curentul comunist ,,la grămadă'', azi familiile din apartament câștigă bani sau nu, situații particulare, deci centrala de apartament individualizează consumul funcție de venit, consum după buzunarul fiecăruia. Recomandat este ca trecerea la centrala de apartament să se facă cu toată scara pentru a scăpa de consumul comun de căldură ce se traduce de fapt prin pierderile comune de apă caldă și căldură Iarna, iar montarea centralelor se va face mai ieftin unde ,,la grămadă'' funcționează prin reducerea ce este acordată de firma ce montează centralele de apartament.
  1
  7
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Sâmbătă, 08 Februarie 2014 23:52
  5.13.142.***
  @ella injustitia in romana este SURDA, CHIOARA SI PROASTA! DAR SE DESTEAPTA DACA VIN BANI... DIN PACATE NU DE PARTEA DREPTATII! IN SISTEMELE ACTUALE DE SCLAVAGISM MODERN AL MASELOR, EXISTA DOAR CONTROLUL BOGATILOR... SI MICI LIBERTATI CONTROLATE TOT MAI RARISIME!
  PANA CAND?
  Cel putin radu cocaina presedintele felatistilor cu sau fara centrale nu mai retin ce rahat pansat e acuma... manca ciuperci neotravite (din pacate) ca trb scoasa o lege prin care toate caloriferele trebuie pornite la maxim... sa faci sula mare apaterm... adica PARLA JIGODIILOR BURTOANOASE.... ca na... campaniile alegerilor intre hoti COSTA... si trebuie sa plateasca tot sclavul de rand... nu mamuiile lor... HALAL IN CE TARA TRAIM!
  1
  6
  Raportează
 • postat de ella
  Sâmbătă, 08 Februarie 2014 15:17
  95.77.107.***
  Sintem o asociatie care nu avem datorii la apaterm.Avem penalitati care nu se prea justifica.Avem procese pentru 2 familii care nu vor sa plateasca penalitatile,procese ce dureaza de vreo 2 ani.Avem un proces ce dureaza de 4 ani cu madam rugina,de la c2 care nu vrea sa plateasca o lucrare ce a fost facuta cu deducera din inpozit.Avem inclusiv raspunsul primariica putem face lucrarea caci toti locatarii au fost de acord ,numai aceasta madam era contra.Ne sicaneaza de 4 ani//vezi doamne ea a fost ba notar ,ba avocat si are pile.CUM E POSIBIL SA NU PRIMIM NICI O INSTIINTARE DE TERMEN DE PROCES SI PROCESUL SA SE TERMINE CA NOI NU NE/AM PREZENTAT?Probabil ca a aranjat cu grefierul.Am deschis recurs in continuare si pina la urma daca nu se rezolva ,vom trimite la televiziuni cazul.Avem rabdara.Asta e justitia in rominica.
  1
  5
  Raportează
 • postat de gigi
  Sâmbătă, 08 Februarie 2014 14:36
  91.205.131.***
  Sugestiva fotografia doamnei.Este si dansa consilier judetean sau membra intr-un partid?
  0
  6
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 08 Februarie 2014 07:12
  79.116.101.***
  La asociatia noastra situatia este invers ,avem caldura in subsol ,conductele fiind izolate ,asa spune Ordinul ANRSC 343/2010 si TECHEM ( cine or fi oare ,nu am nici un contract cu aceasta firma si nici nu am aprobat asa ceva in adunarea membrilor asociatiei) si la un apartament si jumatate ,restul apartamentelor pana la 20 au centrale ,nu sunt coloane ,(in unele cazuri nici fizic )in fuctiune in acestea si nici calorifere si coloane in spatiile comune . Pentru luna decembrie 2014 ,am avut surpriza ca cei neracordati trebuie sa plateasca doua treimi din factura , (cca 1200 lei) o aberatie greu de inghitit , asa ca sa astepte sa platim .Propietarul apartamentul ramas racordat la incalzire centralizata ,inregistreaza o restanta la intretinere de peste 21000 lei.Poate ma lamureste cineva daca este legal contractul cu firma TECHEM si defalcarea costurilor dupa citirea repartitoarelor in conditia in care nu sunt cel putin 80% din apartamente racordate si cu repartitoare si de ce contorul este amplasat undeva la 15-20m de limita propietatii (poate ca sa platim si pierderile din canalul termic ?) multumesc anticipat .
  0
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.