La unica "Spiridoniada gălăţeană"/ Fizioterapie pe gratis pentru vârstnici
Foto: Foto: Arhiva VLG

La unica "Spiridoniada gălăţeană"/ Fizioterapie pe gratis pentru vârstnici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biserica „Sfântul Spiridon” din Galaţi are din ianuarie 2009 un modern cabinet de fizioterapie, loc care tratează, în regim gratuit, durerile bătrânilor noştri cu venituri mici şi foarte mici. Aşezământul medical este o prelungire a slujirii celor doi preoţi de la Biserica „Sfântul Spiridon”, unde este paroh părintele Vasile Mogoş, iar coslujitor dr. Constantin Davideanu. Atât Centrul de zi pentru copii „Sfântul Spiridon” - care are în grijă 70 de şcolari şi preşcolari - cât şi Cabinetul de Fizioterapie „sunt o prelungire a liturghiei celor doi slujitori de la Sfântul Altar la altarul inimilor celor necăjiţi”, cum le defineşte Arhiereul locului.

Între 200 şi 300 de pacienţi pe an

Cabinetul a fost înfiinţat într-o clădire a parohiei, în ianuarie 2009, prin dărnicia gălăţeanului Iurie Stan, de la Centrul Medical „Irina”, care a donat trei aparate medicale pentru realizarea procedurilor de tratament. Aşezământul de fizioterapie de la Sfântul Spiridon este unic în toată Protoieria Galaţi, ba chiar în Arhiepiscopia Dunării de Jos. Aici îşi tratează durerile, anual, între 200 şi 300 de vârstnicii nevoiaşi. Proiectul nu era posibil fără dragostea a doi oameni deosebiţi: medicul Teodor Anghel şi asistenta medicală Angelica Gagiu, doi voluntari care consultă, sfătuiesc, tămăduiesc durerile gălăţenilor de vârsta a treia. .„A fost posibil acest proiect prin lucrarea deosebită a Părintelui paroh şi prin dragostea deosebită a oamenilor de bine care susţin din puţinul lor activitatea Cabinetului de Fizioterapie din Galaţi de peste cinci ani”, spune medicul Teodor Anghel.

Între ianuarie şi septembrie 2013, cei doi voluntari au acordat îngrijiri de specialitate pentru aproximativ 200 de semeni. Consultaţiile şi tratamentul se împart între programul medicului Teodor Anghel (joia, între orele 8.00 şi 11.30) şi tratamentul propriu-zis de fizioterapie, asigurat zilnic, de asistenta Angelica Gagiu.

Procedurile sunt prescrise de medicul Teodor Anghel, în funcţie de durerile pacienţilor. "De tratament beneficiază însă, zilnic, câte 14-15 semeni, fiecare primind asistenţă pentru  trei-patru proceduri”, ne explică dr. Teodor Anghel.

Programul de tratament (numai cu recomandarea medicului) se face lunea şi miercurea, între orele 14.00-16.00 şi marţea şi joia, între orele 8.00 şi 11.30. De fizioterapie pe gratis beneficiază pensionarii, care trebuie să se prezinte cu eventuale  analize medicale.

Citit 3753 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2014 18:30

5 comentarii

 • postat de crystal
  Duminică, 23 Februarie 2014 07:33
  89.137.136.***
  tot noi trebuie sa ne ocupam ca guvernul face degeaba umbra pamantului...Bravo celor fac astfel de gesturi. e foarte greu cu saracia din Romania..

  Si Fundatia Principesa Margareta se ocupa de categoriile defavorizate. http://www.fpmr.ro/ . Ei accepta si donatii si redirectionare de 2% din impozitul pe venit.

  Preotul si doctorul de aici ar putea sa se uneasca sau sa colaboreze cu aceasta fundatie de la Casa Regala a Romaniei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mo(n)stră de (in)cultură
  Duminică, 23 Februarie 2014 00:55
  5.13.152.***
  „pe gratis”...? în VL, ziar fanion, nici limba română nu mai flutură nesfâșiată?...
  0
  0
  Raportează
 • postat de un pensionar
  Sâmbătă, 22 Februarie 2014 21:38
  89.137.225.***
  Pentru Votati partidul antipensionari :Recomanda acest gen de fizioterapie parintilor ,rudelor tale !Copil needucat si lipsit de respect:cocalar de bani gata!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bogatu A.
  Vineri, 21 Februarie 2014 09:11
  86.127.211.***
  D-l doctor Anghel este omul potrivit la locul potrivit . Sociabil, cald, profesionist desăvârşit , un ocean de răbdare, într-un cuvânt FELICITĂRI. Dr. voluntar...............doar Dr. Anghel ar putea fi între oamenii bătrăni şi suferinzi. Încă odată FELICITĂRI.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Votati partidul antipensionari
  Vineri, 21 Februarie 2014 07:55
  178.23.65.***
  Fizioterapie gratuita pentru pensionari la cimitirele eternitatea, cocacola, catusa.
  11
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.