Europa cu braţele deschise/ 347 de locuri de muncă pentru români
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Europa cu braţele deschise/ 347 de locuri de muncă pentru români
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

347 de locuri de muncă sunt anunţate pentru români, prin reţeaua EURES, valabilă în ţările Comunităţii Europene. Pentru compatrioţii vorbitori de germană sunt 80 de locuri de muncă în sfera serviciilor ca: bucătar specialist, barman, supraveghetori de noapte, „demi chef de rang”, personal service clienţi. Olanda are nevoie de 20 de măcelari, iar Irlanda de 10 psihiatri. Franţa aşteaptă cu braţele deschise 38 de asistente medicale şi medicii de diverse specializări; Danemarca anunţă prin EURES că doreşte 4 medici psihiatri, iar Norvegia afişează 11 posturi de ingineri mecanic, electric, siguranţa tehnică şi altele. Mai multe relaţii aflaţi accesând reţeaua EURES la www. eures.anofm.ro sau www.eures.europa.eu.

Citit 1451 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2014 17:14

2 comentarii

 • postat de un galatean
  Joi, 20 Februarie 2014 23:04
  5.13.167.***
  De unde crestere economica in 2014?

  In 2014, cresterea economica va veni din cateva masuri de stimulare a sectorului privat si din restructurarea/ stimularea unor companii de stat: scheme de garantii de stat si ajutoare de stat de 440 milioane euro, în special prin noua schemă de garanţii pentru IMM-uri în cuantum de 2 miliarde lei (poate fi extinsa pana la 4 miliarde lei); sprijinirea producatorilor agricoli prin alocarea de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale a sumei de 2,1 miliarde lei, respectiv 1,5 miliarde lei subventii pentru sprijinirea producatorilor agricoli si 0,6 miliarde lei, reprezentand plati nationale directe complementare in sectorul vegetal; scheme de ajutor de stat în domeniul auto şi pentru investitiile creatoare de locuri de muncă. Este primul an din perioada data cand se respecta prevederea legala ca minimum 0,4% din PIB sa fie alocat din buget pentru finantarea IMM-urilor. Masurile privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale si scutirea de impozit pe profitul reinvestit vor stimula si ele cresterea economica, investitiile si crearea de locuri de munca.

  Stimularea cresterii economice are loc si prin cresterea investitiilor publice: acordarea unor imprumuturi nete de 4 miliarde RON în prima jumătate a anului 2014 şi 3 miliarde Ron în a doua jumătate a anului 2014; cresterea cofinanţării pentru absorbţia fondurilor europene cu 0,5 puncte procentuale; finanţarea programelor de investitii la nivelul autorităţilor locale, de la 14,6 miliarde lei în anul 2013 la 18,4 miliarde lei în anul 2014, respectiv o creştere de 26%; creşterea formării brute de capital fix va fi de 4,0%.

  In curs de implementare este si pachetul de stimulare a cererii pe baza cresterii veniturilor disponibile ale populatiei. Reducerea TVA la paine este un proiect reusit si va fi continuat cu reducerea TVA la carne. Cresterea pensiilor cu 3,76%, cresterea salariului minim cu 12,5%, cresterea venitului minim garantat cu 4,5%, cresterea tintita a salariilor bugetarilor (medicilor rezidenti si profesorilor debutanti). Mai intra in economie in 2014 peste 2 miliarde ron despagubiri pentru plata salariilor taiate si 900 milioane ron despagubiri restituirea proprietatii si CEDO.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Joi, 20 Februarie 2014 22:54
  5.13.167.***
  10.000 de români lucrează în management de proiect şi câştigă, în medie, de la 1.300 euro în sus

  Un manager de proiect din România câştigă, în medie, de la 1.300 de euro net pe lună în sus. În prezent, pe piaţa locală, există aproximativ 10.000 de angajaţi care lucrează pe o astfel de poziţie, cei mai mulţi (35%) activând în industria IT.

  Majoritatea managerilor de proiect (peste 40%) au o experienţă în domeniu cuprinsă între cinci şi zece ani, iar cei mai mulţi lucrează în companii cu peste 2.500 de salariaţi, arată cel mai recent studiu salarial din domeniu realizat de firma de training şi consultanţă în management de proiect PM Acces, în parteneriat cu revista Cariere, comunitatea online Management de Proiect şi compania cu activităţi în domeniul resurselor umane Qualia.

  „În România există în jur de 9.000-10.000 de profesionişti care lucrează în domeniul project managementului. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt în IT, după care urmează domenii precum banking/financiar, dezvoltare software, energie sau construcţii/infrastructură“, spune Narciss Popescu, managing partner al PM Acces.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.