Campania VL "Din inimă!"/ Născut cu o boală gravă, Ionuţ riscă să rămână pe stradă

Campania VL "Din inimă!"/ Născut cu o boală gravă, Ionuţ riscă să rămână pe stradă
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La numai cinci ani, vârsta la care alţi copii nu visează decât la jucării şi la orele petrecute în parc alături de părinţi, Roberto Ionuţ Gheorghiţă se luptă zi de zi cu o boală cumplită


Până la vârsta de doi ani Ionuţ părea un copil sănătos din toate punctele de vedere. Nimic nu anunţa ceea ce mama şi bunicii săi aveau să afle mai târziu. Pentru că se simţea rău şi nu se mai putea ridica din pat, băiatul a fost dus la Spitalul de Copii, acolo unde a şi rămas internat, pentru ceea ce toată lumea credea că nu e decât o răceală. Medicii au început să-şi pună primele semne de întrebare atunci când, în ciuda tuturor tratamentelor, răceala nu părea să se amelioreze.

"L-au luat de acasă ca pe o legumă. Nici nu se putea ridica din cauza durerilor de mijloc. Pentru că răceala nu-i trecea, medicii au hotărât să-i facă o ecografie. Atunci au văzut că nepotul meu nu avea decât un singur rinichi. Au venit şi ne-au întrebat dacă ştiam că micuţul se născuse cu acest defect. A fost ca un şoc pentru noi. Atât în perioada sarcinii, cât şi după naştere îi făcusem toate analizele necesare şi nimeni nu depistase problema. Speriată de problema de sănătate a băiatului şi de ceea ce auzise că va urma de atunci înainte, fiica mea s-a îndepărtat încet - încet, lăsându-l pe Ionuţ doar în grija mea şi a soţului", povesteşte bunica lui Ionuţ, Caterina Gheorghiţă.

Fără bani de drum

Pentru că trebuie să suplinească şi activitatea organului - pereche lipsă, singurul rinichi pe care-l are Ionuţ este deja afectat. Băiatul are nisip la rinichi şi o infecţie cu bacteria E. Coli. Anul trecut, în luna iunie, băiatul a fost dus de bunica sa şi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. "Ne-a chemat apoi la control pe 20 septembrie 2013, dar nu am putut merge pentru că nu am avut bani. Acelaşi lucru s-a repetat şi săptămâna trecută. Medicii îmi spun mereu că trebuie să am mare grijă, pentru că îl pot pierde oricând. Vă daţi seama cum mă simt", mai spune bunica.

Au nevoie de o cameră în care să locuiască

Din cauza bolii de care suferă din naştere, Ionuţ are nevoie zilnic de un regim alimentar care să-i ajute organismul. În ciuda grijii şi a dragostei necondiţionate pe care i-o poartă, bunicilor le este din ce în ce mai greu. Familia are un venit lunar care abia se ridică la 350 de lei pe lună. Pentru că nu au o casă, sunt nevoiţi să locuiască cu chirie într-un apartament pentru care plătesc lunar 500 de lei. "Singura bucurie a lui Ionuţ era să se uite la desene animate. Pentru că nu aveam cu ce plăti chiria, am vândut însă atât televizorul, cât şi maşina de spălat. Mereu mă întreabă că de ce a fost nevoie să vând şi televizorul. Situaţia în care am ajuns acum este disperată. Termenul la care trebuie să plătim chiria se apropie, medicamente trebuie să cumpăr, eu am trecut deja printr-un accident vascular cerebral, iar soţul abia mai poate să meargă. Am avea nevoie doar de o cameră în care să ne putem muta împreună cu puţinul care ne-a mai rămas", spune Caterina Gheorghiţă.

Persoanele care pot ajuta şi vor să o facă sunt rugate să ne contacteze la adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. O puteţi suna, de asemenea, direct pe bunica lui Ionuţ, la numărul de telefon 0756 589 994. În cazul în care cunoaşteţi situaţii asemănătoare puteţi să ni le aduceţi la cunoştinţă la aceeaşi adresă de email.

Citit 1359 ori Ultima modificare Marți, 18 Martie 2014 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.