DSP Galaţi nu are director interimar de peste o săptămână

DSP Galaţi nu are director interimar de peste o săptămână
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi trece printr-o perioadă cel puţin neobişnuită, după ce niciun angajat al instituţiei nu mai are drept de semnătură. Situaţia a apărut de pe 1 aprilie, după ce fostul director executiv, dr. Valentin Boldea, a fost trecut, la cerere, într-o funcţie de execuţie din cadrul compartimentului de asistenţă medicală. Cum instituţia nu are nici director economic, multe acte şi decizii stagnează, pentru că nu pot fi semnate sau aprobate.

După ce au aprobat plecarea doctorului Boldea din funcţia de director, oficialii din Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să numească un director interimar. Acest lucru nu a fost făcut, însă, nici până în prezent.

Angajaţii se gândesc acum cu teamă că salariile programate pentru 15 aprilie ar putea să le întârzie, dacă nimeni nu are drept de semnătură. În încercarea de a evita un asemenea scenariu, dar şi pentru că actele necesare pentru plăţile bancare şi cele către Trezorerie stagnează, angajaţii au trimis un memoriu către minister, prin care cer numirea cât mai urgentă a unui director interimar.

După plecarea doctorului Boldea, numele cel mai vehiculat în lumea medicală gălăţeană, pentru preluarea funcţiei de director executiv al DSP Galaţi, a fost cel al doctorului Ciprian Groza, actualul director adjunct de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi. Până în prezent, însă, totul a rămas doar un zvon.

Citit 1772 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.